Ana SayfaHaberlerRusya ilerliyor: Ukrayna'da 2000'i aşkın sivil hayatını kaybetti

Rusya ilerliyor: Ukrayna’da 2000’i aşkın sivil hayatını kaybetti

Putin’in Ukrayna’ya yönelik saldırısında yedinci gün başladı. Dün gece Jitomir’de, ‘Ukrayna Silahlı Kuvvetleri üssüne’ düzenlenen hava saldırısı sonucunda bir çocuk da dahil olmak üzere dört kişi öldü. Herson'da Rus ordusu nehir limanını, tren istasyonunu ve idari binaları ele geçirdi. Harkov’a paraşütle asker indiren Rus birlikleri, havadan da gece boyunca bombardımana devam etti. Harkov belediye başkanı, 21 kişinin öldüğünü, 112 kişinin yaralandığını açıkladı. Ayrıca Harkov'da Çarlık Rusya'da 1805 yılında kurulan ilk üniversite olan Karazin Üniversitesi de bombalandı. Ülkenin doğusunda yaklaşık 40 bin kişi geceyi aç ve ışıksız geçirdi. Ukrayna istihbarat raporları, Belarus birliklerinin sınırın yakınında olduğunu bildirdi. Ukrayna Acil Servisi ise işgalin 7. gününde 2.000'den fazla Ukraynalı sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

  • Herson belediye başkanı, Rus birliklerinin nehir limanını, tren istasyonunu ve birkaç idari binayı ele geçirdiğini açıkladı.
  • Sumi bölgesindeki Trostyanets şehri Rus birlikleri tarafından işgal edildi. Sumi bölgesinin valisine göre, “Ruslar evden eve gidiyor, insanları bodrumlardan çıkarıyor, geceleri sokakta oturtuyor”
  • Ukrayna’nın en büyük ikinci şehri olan Harkiv’e Rus askerleri gece saatlerinde paraşütlerle indi. Hava saldırısının da sabaha kadar devam ettiği şehirde belediye başkanı 21 kişinin hayatını kaybettiğini, 112 kişinin de yaralandığını açıkladı.
  • Harkiv Valisi Oleh Synegubov, Salı günü ve gecesi boyunca Harkiv’in maruz kaldığı yoğun bombardımana rağmen tüm Rus saldırılarının “geri püskürtüldüğünü” ve mevzilerinin tutulduğunu söyledi.
  • İçişleri Bakanlığı baş danışmanı Anton Gerashchenko, Harkiv’deki bölgesel polis departmanı binasına yapılan saldırıdan sonra binanın yandığı anlara ilişkin bir video yayınladı.
  • Yayınlanan bir başka videoda ise Çarlık Rusya’da 1805 yılında kurulan ilk üniversite olan Harkiv’deki Karazin Üniversitesi’nin Sosyoloji Fakültesi binasının yandığı ve harabeye döndüğü görülüyor.
  • Jıtomir’de özel sektöre yönelik hava saldırısı sonucu çok sayıda konut binası alev aldı. Biri çocuk 4 kişi hayatını kaybetti. Seyir füzesi saldırısı, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 95. Hava Saldırı Tugayının üssünü vurmadı.

https://twitter.com/novaya_gazeta/status/1498781288794308620/video/1

  • Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrsky, ülkenin doğusunda yaklaşık 40 bin kişinin aç ve ışıksız kaldığını, ancak Rusya’nın nüfusun tahliyesi talebine yanıt vermediğini söyledi.
  • Ukrayna istihbaratı, “Belarus birlikleri teyakkuzda ve Ukrayna sınırına mümkün olduğunca yakın” dedi.

  • ABD, hava sahasını Rus havayollarına kapattığını duyurdu.

  • Apple, ürünlerinin satışını askıya aldı ve Rusya’da Apple Pay kullanımını kısıtladı. Şirket ayrıca ülke dışındaApp Store’da RT News ve Sputnik News uygulamalarının indirilmesine erişimi kapattı.
  • Ukrayna Acil Servisi, 2000’i aşkın sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.
- Advertisment -