Ana SayfaHaberlerDünyaRusya “kurgu” demişti: Mariupol’de bombalan doğum hastanesi görüntülerindeki kadın ve karnındaki bebeği...

Rusya “kurgu” demişti: Mariupol’de bombalan doğum hastanesi görüntülerindeki kadın ve karnındaki bebeği hayatlarını kaybetti

Rusya ordusunun vurduğu Mariupol’deki doğum hastanesi görüntülerinde sedyede görülen hamile kadın ile karnındaki bebeğinin hayatlarını kaybettiği açıklandı. Rusya makamları saldırı sonrası görüntüler için, hamile kadınlardan Marianna Podgurskya’nın Instagram influencer’ı olmasına dayandırarak “kurgu” demişti. Podgurskya saldırının ardından bir bebek dünyaya getirmişti.

Associated Press, Rusya’nın Ukrayna’nın Mariupol şehrindeki doğum hastanesine saldırısı sonrası görüntülerde sedyede görülen hamile kadın ile karnındaki bebeğin hayatlarını kaybettiğini duyurdu.

Doğum hastanesinin bombalanması sonucu hamile kadın bir başka hastaneye kaldırıldı. Doktorlar bebeği sezaryen ile dünyaya getirdi ancak bebek yaşam belirtisi göstermedi.

Doktorlar ardından anneye odaklandılar fakat tüm çabalara rağmen anne de kurtarılamadı.

Doğum hastanesi, 9 Mart Çarşamba günü Rus ordusu tarafından bombalanmıştı. Saldırı sonrası biri çocuk üç kişinin hayatını kaybettiği, en az on yedi kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.
Doğum hastanesinin bombalanması tüm dünya basınında, Rusya’nın Ukrayna saldırısının başlamasından bu yana en dehşet verici olayı olarak değerlendirilmişti.

Rusya’nın İngiltere Büyükelçiliği, saldırı sonrasındaki görüntülerin kurgu olduğunu iddia eden mesajlar paylaşmış, iddianın dayanağı olarak görüntülerdeki hamile kadınlardan birinin güzellik ürünleri influencer’lığı yapan Marianna Podgurskya olmasını göstermişti.  

Ancak Podgurskya’nın 28 Şubat ve 14 Şubat tarihli Instagram paylaşımlarında doğum yapmaya çok yakın olduğuna dair mesajlar vardı. Podgurskya, saldırıdan iki gün sonra Veronika adlı bir bebek dünyaya getirmişti.

- Advertisment -