Ana SayfaHaberlerRusya Mariupol’de, bahçesine havadan görülebilecek şekilde Rusça “çocuk” yazılan tiyatro binasını vurdu

Rusya Mariupol’de, bahçesine havadan görülebilecek şekilde Rusça “çocuk” yazılan tiyatro binasını vurdu

Rusya, Ukrayna’nın Mariupol kentinde, sivillerin sığınak olarak kullandığı tiyatro binasını vurdu. Uydu görüntülerinde, Rusya ordusunu binada çocukların bulunduğu hakkında uyarmak için binanın iki tarafına da Rusça olarak “çocuk” yazıldığı görülüyor. Rusya, Mariupol’de daha önce de bir doğum hastanesini bombalamıştı.

Rusya Ukrayna’nın Mariupol kentinde, sivillerin sığınak olarak kullandığı tiyatro binasını vurdu.

Maxar tarafından yayımlanan uydu görüntülerinde, tiyatro binasının iki tarafında havadan görülebilecek büyüklükte Rusça “çocuk” yazıldığı görülüyor.

Tiyatro binasına sığınanlar, Rusya ordusuna binada çocukların bulunduğunu duyurmak için bu uyarıyı yaptılar ancak bu bombalamayı engelleyemedi.

Bombalanan tiyatro binasının önden görünüşü.

Ukrayna hükümeti, “Düşman, yaşlıları, kadınları ve çocukları hedef alıyor. Bunlar tamamen silahsız savunmasız sivil insanlar. Rus işgalcilerin tek hedefi Ukrayna halkına karşı soykırım yapmak. Ne kadar zaman geçerse geçsin ölen hiçbir vatandaşı, dökülen kanı unutmayacağız. Biz hiçbir zaman affetmeyeceğiz ve unutmayacağız” açıklamasında bulundu.

Bombalanan tiyatro binasında kurtarma çalışmaları sürüyor. Henüz ölü ya da yaralı sayısı duyurulmazken, enkazdan canlı kurtarılanlar olduğu açıklandı.

Rusya, Mariupol’de daha önce de bir doğum hastanesini bombalamıştı.

- Advertisment -