Ana SayfaHaberlerRusya medyası: “Donetsk'te hükümet binası yakınında şiddetli patlama”

Rusya medyası: “Donetsk’te hükümet binası yakınında şiddetli patlama”

Rusya haber ajansı TASS, Donetsk'te hükümet binası yakınındaki bir araçta şiddetli patlama yaşandığını açıkladı. Donetsk lideri Denis Puşilin gölgedeki sivilleri Rusya’ya tahliye etmeye başladıklarını duyurdu. Ukrayna ise uluslararası toplumu Rusya’nın provokasyonlarını kınamaya çağırdı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün (17 Şubat) yaptığı açıklamada Rusya’nın Ukrayna’yı işgal için bahane üretmeyi planladığını iddia etmişti.

Rus haber ajansı TASS, Donetsk’te hükümet binası yakınındaki bir araçta şiddetli patlama yaşandığını açıkladı.

Blinken, ‘Rusya işgal için bahane üretmeye hazırlanıyor’ demişti

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün (17 Şubat) yaptığı açıklamada Rusya’nın Ukrayna’yı işgal için bahane üretmeyi planladığını iddia ederek şunları söylemişti:

“İşlerin nasıl gelişeceğini tam olarak bilmiyoruz. Ancak bu, dünyanın ortaya çıkmasını bekleyebileceği bir şey. Öncelikle Rusya, saldırısına bahane üretmeyi planlıyor. Tam olarak nasıl bir şekil alacağını bilmiyoruz ancak Rusya’da sözde bir terör saldırısı olabilir. Sözde keşfedilmiş toplu bir mezar, sivillere yönelik hava saldırısı, sahte veya hatta kimyasal silahlarla gerçek bir saldırı bile gerçekleşebilir.”

Biden TSİ 24.00’da açıklama yapacak

Son gelişmelerin ardından ABD Başkanı Joe Biden’ın TSİ 24.00’da bir açıklama yapacağı açıklandı.

Ukrayna uluslararası toplumu Rusya’nın provokasyonlarını kınamaya çağırdı

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko sosyal medya hesabından açıklama yaparak, Ukrayna’nın Donetsk ve Lugansk’a bir saldırı düzenleyeceği iddialarını yalanladı.

Ukrayna’nın siyasi ve diplomatik bir çözüme kararlı bir şekilde bağlı olduğunu vurgulayan Nikolenko, uluslararası toplumu ‘Rusya Federasyonu ve Donbas’taki işgalci yönetimlerin siyasi ve diplomatik çözüm sürecini engelleyen provokasyonlarını derhal kınamaya’ çağırdı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zaluzhny de Donetsk ve Lugansk sakinlerine seslenerek ‘işgalci yetkililerin yalanlarına inanmayın’ çağrısını yaptı.

‘ABD yaptırımları Rusya’yı parya yapar’

ABD Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Daleep Singh, Rusya’nın Ukrayna’ya ilerlemesi durumunda ABD’nin çok ağır yaptırımlar uygulayacağını vurgulayarak, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgali durumunda, ABD yaptırımları Rusya’yı parya haline getirebilir” diye konuştu.

- Advertisment -