Ana SayfaHaberlerRusya-Nazi Almanyası benzetmesinin yarattığı rahatsızlığın sonucu mu: SSCB ve Nazi Almanyası'nı denk...

Rusya-Nazi Almanyası benzetmesinin yarattığı rahatsızlığın sonucu mu: SSCB ve Nazi Almanyası’nı denk tutana 15 güne kadar hapis cezası

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sovyetler Birliği ve Nazi Almanyası’nın alenen denk tutulmasına çeşitli cezalar öngören yasayı imzaladı. İmzanın zamanlaması, akıllara “Putin bugün Rusya ve Nazi Almanyası arasında kurulan paralellikten rahatsızlık mı duyuyor” sorusunu getiriyor.   

Sputnik’in haberine göre, yasada Sovyetler Birliği ve Nazi Almanyası’nın İkinci Dünya Savaşı sırasındaki rollerini alenen denk tutan Rusya vatandaşlarına 5 bin rubleye kadar para cezası ya da 15 güne kadar tutuklama cezası, tüzel kişilere ise 100 bin rubleye kadar para cezası öngörülüyor.

Rusya’nın resmî belgelerinin yer aldığı internet sitesinde yayımlanan belgeye göre, öngörülen cezalar a) İkinci Dünya Savaşı sırasında SSCB liderliğinin hedef, karar ve eylemleriyle Nazi Almanyası’nın ve eksenindeki Avrupa ülkelerinin hedef, karar ve eylemlerini alenen denk tutanlarla, b) Sovyet halkının Nazi Almanyası’nın yenilgisindeki belirleyici rolünü ve SSCB’nin Avrupa ülkelerinin kurtarılması sırasındaki insani misyonunu inkâr eden vatandaşlara uygulanacak.

- Advertisment -