Ana SayfaHaberlerRusya, Ukrayna'nın Polonya sınırındaki askeri üssünü vurdu: 20 ölü, 27 yaralı

Rusya, Ukrayna’nın Polonya sınırındaki askeri üssünü vurdu: 20 ölü, 27 yaralı

Polonya sınırındaki Lviv kentine yönelik Rus saldırısıyla savaş ülkenin en batısına ve NATO ve AB sınırlarına ulaşmış oldu. Vurulan üssün Ukrayna’ya Batı’dan gelen askeri yardımlar ve Batılı askeri uzmanların eğitimleri için kritik bir merkez olduğu iddia ediliyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali 18. gününe girerken, Polonya sınırındaki Lviv kenti güne bomba ve patlama sesleri ile başladı.

Yerel saatle 06.00’da Lviv yakınlarındaki bir Ukrayna askeri üssü Rus hava kuvvetleri tarafından bombalandı. Üsse 8 füze atıldığı açıklandı.

İngiliz The Guardian gazetesinin muhabiri Lorenzo Tondo, şehirde yaşayanların üç gündür siren sesleriyle uyandığını açıklarken, “Fakat ilk kez siren seslerinden sonra patlama sesi duyuldu” açıklamasını yaptı.

Sosyal medyadan paylaşılan fotoğraf ve videolarda, doğu bölgelerinden yüzbinlerde Ukraynalının güvenli olduğu için göç ettiği Lviv’in bazı bölgelerinden dumanlar yükseldiği görülüyor.

Vurulan üssün, Ukrayna ordusuna destek veren Batı ve NATO ve askeri yetkililerinin de kullandığı bir merkez olduğu öğrenildi.





 

Lviv Valisinin yaptığı açıklamaya göre sabah saatlerinde gerçekleşen hava saldırısında 20 kişi öldü, 57 kişi yaralandı.

- Advertisment -