Ana SayfaHaberlerRusya, uçuş yasağının durumu için Türkiye'deki turizm merkezlerini denetleyecek

Rusya, uçuş yasağının durumu için Türkiye’deki turizm merkezlerini denetleyecek

Rusya'nın uçuş yasağını haziran sonuna kadar uzattığı öne sürülürken, Rusya Başbakan Yardımcısı, bir Rus heyetinin durumu değerlendirmek üzere turizm merkezlerini denetleyeceğini açıkladı.

Rusya, artan vaka sayılarını gerekçe göstererek Türkiye’ye uçuşları 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırmıştı.

Rusya’nın uçuş yasağını haziran sonuna kadar uzattığı öne sürülürken, Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, iki ülkenin karşılıklı turist ziyaretlerinin koşullarına ilişkin eylem planı geliştireceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay Rus muhataplarıyla görüşmek için bugün Rusya’ya gitti. Türk heyeti Rusya’da salgından sorumlu Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova başkanlığındaki Rus heyetle görüştü.

Golikova, Türk heyetiyle başkent Moskova’da yaptıkları görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor) ve ilgili Türk kurumları arasında Covid-19 durumuna ilişkin istişarelerin yapılacağını belirten Golikova, Rus heyetinin, iki ülke arasında uçuşların açılmasına ilişkin durumu değerlendirmek üzere Türkiye’ye gideceği ve turizm merkezlerini aldıkları güvenlik önlemleri açısından denetleneceği bilgisini paylaştı.

Uçuşlar için eylem planı geliştirilecek

Golikova, “Turistlerin karşılıklı ziyaretlerinin koşullarına ilişkin bir eylem planının geliştirilmesi konusunda anlaştık. Bu karar, Türkiye’deki turizm merkezlerindeki Rus turistlerin korunmasını sağlayacaktır” ifadesini kullandı.

Rusya’nın “Sputnik V” Covid-19 aşısının Türkiye’de üretiminin organizasyonu konusunda yardımcı olmaya hazır olduklarını vurgulayan Golikova, Türkiye’ye “Covid-19’suz Seyahat” dijital programına katılmayı teklif ettiklerini aktardı.

Söz konusu programın, Avrasya Ekonomik Birliğinde (AEB) geliştirildiğine dikkati çeken Golikova, bu programda yer alan ülke vatandaşlarının cep telefonu uygulamasını kullanarak, Rusya’ya daha kolay giriş yapabildiğini ifade etti.

Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Zarina Doguzova da Türk tarafıyla temasların sürdürülmesi konusunda mutabık kaldıklarını ve Türkiye’ye heyet göndermeye hazır olduklarını bildirdi.

Uçuş yasağı bir ay daha uzatıldı iddiası

Moskova’da yapılan temasların ardından Rus Haber Ajansı RİA’da uçuş yasağının bir ay daha uzatıldığı iddia edildi.

- Advertisment -