Ana SayfaHaberlerRusya’da savaşı kim destekliyor, kim karşı?

Rusya’da savaşı kim destekliyor, kim karşı?

Sosyolojik araştırmalar şirketi Russian Field, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimini destekleyenlerin ve karşı olanların profilini çıkardı. Buna göre savaşı en çok kolluk kuvvetlerinde çalışanlar (yüzde 80), emekliler (yüzde 63) ve zenginler (yüzde 67) destekliyor. Bilim adamları savaş karşıtlığında başı çekiyor (yüzde 80).

Sosyolojik araştırmalar şirketi Russian Field, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimini destekleyenlerin ve karşı olanların profilini çıkardı. Buna göre kadınlar savaşı erkeklere kıyasla daha az destekliyor. Savaşın en büyük taraftarları ise kolluk kuvvetlerinde çalışanlar ile devlet memurları.

Savaşa en çok karşı çıkan kesim bilim, kültür, medya ve reklam alanında çalışanlar.

“Ellerinde yetki olması durumunda savaşa son vereceğini” beyan edenlerin oranı yüzde 29. Yüzde 55’lik bir kesim ise savaşın devamından yana.

Savaşa desteğin en düşük olduğu yaş grubu 18-29 olarak belirlendi.

İçinde bulunulan ekonomik koşullar bakımından savaşa desteğin en az çıktığı kategori, yoksul kesim. “Karnımı doyuracak parayı bile bulamıyorum” diyenler arasında savaşa destek yüzde 39, karşıtlık yüzde 34 oranında. Yüzde 26’lık bir grup ise görüş belirtmiyor.

Buna karşılık “İstediğim her şeyi alabilecek durumdayım” diyen grupta destek yüzde 67’ye kadar yükseliyor. Bu grupta karşı çıkanların oranı yalnızca yüzde 15.

Kolluk kuvvetlerinde çalışanların yüzde 80’i ve emeklilerin yüzde 63’ü Rusya’nın açtığı savaşı destekliyor. Buna karşılık bilim alanında çalışanların yüzde 85’i savaşa karşı.

Savaşa destek verenlerin yüzde 66’sı öncelikli haber kaynağı olarak televizyona işaret ediyor.

Kaynak: Turkrus.com

- Advertisment -