Ana SayfaHaberlerDünyaRusya’yı sarsan suikast: Alexander Dugin’in kızı Darya Dugina bombalı saldırıda öldürüldü

Rusya’yı sarsan suikast: Alexander Dugin’in kızı Darya Dugina bombalı saldırıda öldürüldü

Rus yayılmacılığının ve Avrasya ulusalcılığının ideologlarından, Kırım’ın işgalinin beyni olarak nitelendirilen Alexander Dugin’in kızı Darya Dugina, arabasına konan bir bombanın patlaması sonucu öldürüldü. Hedefin aslında Dugin olduğu iddia ediliyor. Dugin’in kızıyla birlikte gittikleri bir festivalin dönüşünde arabasına binmekten son anda vazgeçtiği öğrenildi. Darya Dugina da Putin’in Ukrayna politikalarını savunan ve Ukraynalıların “insan olmadığını” savunan bir ideolog, medya figürüydü.

21 Ağustos’un ilk saatlerinde Rusya bir suikast haberiyle sarsıldı. Davet edildikleri festivalden evlerine dönen Alexander Dugin ve Darya Dugina’ya bir suikast düzenlendi. Darya Dugina’nın sürdüğü araca konulan bombalar uzaktan kumanda ile patlatıldı, Darya Dugina olay yerinde hayatını kaybetti. 

Son anda kızının kullandığı aracına binmekten vazgeçen Alexander Dugin ise saldırıdan sağ kurtuldu. Darya Dugina suikastın düzenlendiği gün babasının aracını kullanmak istemiş, Alexander Dugin ise kendi aracına binmeyip başka bir araçla eve dönmek istemişti. 

Festival dönüşü Dugin ve kızının son fotoğrafı

Dugin, saldırıdan ardından olay yerine geldi ve kızının yanan arabasını şok içinde izledi.


Türkiye’ye de sık sık gelen Alexander Dugin, Kırım’ın işgalinin beyni ve Rus yayılmacılığı ve Avrasya ulusalcılığının ideoloğu olarak biliniyor. 

Kızı Darya Dugina ise Ukrayna’nın işgalini savunan, sık sık medyaya çıkan ve bu rolü nedeniyle ABD tarafından yaptırım listesine alınan bir siyasi yorumcu. Dugina en son çıktığı bir televizyon programında şöyle demişti: “Daha sert olmamız lazım, daha az affetmemiz lazım. Çünkü Ukraynalılar insan değil.” 

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik