Ana SayfaHaberlerGündemKaramollaoğlu Altılı Masa’da mı olmalı, Erdoğan’ın yanında mı? Sözcü yazarından ‘doğru’ sorular

Karamollaoğlu Altılı Masa’da mı olmalı, Erdoğan’ın yanında mı? Sözcü yazarından ‘doğru’ sorular

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın bugün (14 Aralık) kaleme aldığı “Milli Görüş” başlıklı yazısında “Soru, anlamanın-kavramanın anahtarıdır” diye formüle ettiği motto doğrultusunda bazı sorular soruyor ve okurlarını, Karamollaoğlu’nun Babacan ve Davutoğlu’nun değil, Erdoğan’ın yanında olması gerektiği hususunda ikna etmeye çalışıyor.

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın bugünkü (14 Aralık) “Milli Görüş” başlıklı yazısına “İnsanlar, yanıtını vermek – duymak istemediği sorular istemiyor” cümlesiyle başlasa da bu akıntıya aldırmıyor ve Sözcü okurlarının duymak istemeyeceğini düşündüğü bazı sorular soruyor.

Yalçın, “En sertinden başlayalım” diyor ve soruyor: “Karamollaoğlu, bugün Erdoğan’a neden karşı?”

Sonra uzun uzun, hakiki Milli Görüşçülerin, 2000’lerin başında Milli Görüş gömleğini çıkaranların asıl amacının “’demokratikleşme’, ‘özgürleşme’ gibi aldatıcı sloganlarla, ABD’nin yarattığı küresel düzene bağlanmak olduğunu” bildiklerini anlatıyor.

Yalçın’a göre, o dönemde Erbakan’ın ve hakiki Milli Görüşçülerin Erdoğan’a, Babacan’a, Davutoğlu’na karşı olması anlaşılır ve ahlaklı bir tutumdu. Çünkü “Erbakan’a sadık kalanlar ahlakçıydı; tüm değerlerin alınıp satıldığı neoliberalizm dayatmasına karşıydı.”

Peki, Erdoğan hâlâ bu çizgide mi, yoksa?

İşte bu noktada “şunları sormak zorundayım” diyor Soner Yalçın ve Sözcü okurlarının “cevabını vermek-duymak istemeyeceği” sorularını peş peşe sıralıyor:

  • Batı’nın bugün “diktatör” dediği Erdoğan/AKP, neoliberalizm çizgisini hâlâ sürdürüyor mu? Dış politikası ABD çizgisinde aynen devam ediyor mu?
  • Babacan ve Davutoğlu neoliberalizm çizgilerini terk edip bugün Milli Görüş çizgisine dönüş mü yaptı?
  • Karamollaoğlu, Erdoğan’da bugün neyi eksik buluyor? Babacan ile Davutoğlu’nda bugün ne buluyor?
  • Altılı Masa’nın neoliberalizme son mu vereceğini düşünüyor? Yoksa “piyasa güzellemesiyle” aynı ekonomik çizgi yine mi sürdürülecek?
  • Altılı Masa’da oturduğuna göre sanırım Karamollaoğlu’nun kafası net. Peki, yarım asırlık Milli Görüş hareketinin tecrübeli tabanı ne düşünüyor?

… Ve son cümle: “Soru, anlamanın-kavramanın anahtarıdır…”

Yazının tümü için: https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/soner-yalcin/milli-gorus-7525565/

- Advertisment -