Ana SayfaHaberlerSaadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti. Bitmez 12 Aralık Salı günü Meclis’te 22 dakika süren konuşmasını tamamlayıp, Genel Kurula “Hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadesini kullandıktan hemen sonra yere yığılmıştı. İlk müdahalesi Meclis’te yapılan Bitmez, o günden bu yana hastanede tedavi görmekteydi.

Saadet Partili Hasan Bitmez, 12 Aralık’ta TBMM’deki bütçe görüşmelerinde 22 dakikalık bir konuşma yaptıktan sonra bayılarak yere düşmüştü.

Bitmez’e ilk müdahaleyi doktor olan İYİ Partili Turhan Çömez yapmıştı. Hasan Bitmez daha sonra hastaneye kaldırılmıştı.

Hastanede 2 gün süren tüm müdahalelere rağmen Hasan Bitmez hayatını kaybetti.

Bitmez’in vefatını, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu X hesabı üzerinden duyurdu.

Karamollaoğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Her zaman samimiyetine, gayretine ve fedakarlığına şahitlik ettiğimiz Genel Başkan Yardımcımız ve Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez kardeşimiz Hakk’a yürüdü.

Dava adamına yaraşır bir hayat sürdüğüne ve “Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz.” Hadis-i şerifi sırrınca ölümüne hepimiz şahidiz!

Ailesinin, camiamızın ve aziz milletimizin başı sağ olsun! Hasan kardeşimizin mekanı cennet, makamı âli olsun.”

Hasan Bitmez için bugün saat 16.00’da TBMM’de resmi tören düzenlenecek.

Bitmez’in cenaze namazı ise yarın Cuma namazına müteakip Fatih Camii’nde kılınacak ve Merkez Efendi Mezarlığı’na defnedilecek.

Hasan Bitmez kimdir?

1969 yılında Giresun Alucra’da doğan Hasan Bitmez, ilkokulu İstanbul’da okuduktan sonra Gebze İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesinde öğrenim gördü.

Milli Gençlik Vakfı’nda çeşitli kademelerde görevler alan Bitmez, 1999-2004 yılları arasında Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

2000 yılında Anadolu Gençlik Dergisi’ni kurdu ve derginin genel yayın yönetmenliğini üstlendi.

Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı ve bir dönem başkanlığını yaptı.

Kurucuları arasında yer aldığı International Youth Form’un genel başkanlık görevini yürüttü.

2006-2010 yılları arasında International Islamic Federation of Student Organizations’ın Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu, 2010-2014 yılları arasında ise Şura Meclisi Başkanlığı görevini yerine getirdi.

Saadet Partisi ve Cansuyu Yardımlaşma Derneği’nin yardımlarının Endonezya, Çad, Kamerun, Nijerya, Sudan, Gana ve Hindistan gibi birçok ülkeye ulaştırılmasında aktif rol oynadı.

Siyasete Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatında başlayan Bitmez, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nde çeşitli kademelerde görevler aldı.

2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Genel Merkez Seçim Karargâh Başkanı olarak görev yaptı.

Saadet Partisi Genel Merkezi’nde farklı görevlerde bulunduktan sonra Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Arapça ve İngilizce bilen Bitmez; Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nde Genel Merkez Denetleme Kurulu üyesi ve İslam Birliği Araştırmaları Merkezi Başkanı’ydı.

Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı ve TBMM 28. Dönem Kocaeli Milletvekili olan Bitmez evli ve bir çocuk babasıydı.

- Advertisment -