Ana SayfaHaberlerSaadet Partisi’nde üç adayın yarışacağı olağanüstü kongre iptal edildi: Genel Merkezi savunanlar...

Saadet Partisi’nde üç adayın yarışacağı olağanüstü kongre iptal edildi: Genel Merkezi savunanlar ikiye bölünmüştü

Saadet Partisi'nde 30 Haziran’da yapılması planlanan olağanüstü kongre iptal edildi. Kongre’de Birol Aydın ve Mahmut Arıkan ile birlikte yarışacak “Haymana Mutabakatı” olarak bilinen Genel Merkez muhaliflerinin adayı Selman Esmerer iptal kararından saatler önce adaylıktan çekilmişti. Saadet Partisi, Kasım ayında olağan kongresini toplayacak.

Saadet Partisi’nin 30 Haziran’da yapılacağı açıklanan 3. Olağanüstü Büyük Kongresi iptal edildi.

İptal açıklaması, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek yeniden aday olmayacağını duyuran Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun imzasıyla yayımlandı.

Tek adayla kongreye gitmek isteyen Karamollaoğlu’nun genel başkanlık için önerdiği ismi açıklamasından saatler önce İstanbul Milletvekili Birol Aydın’ın adaylığını partinin resmi hesabından duyurması, Genel Merkeze yakın isimlerce “darbe” olarak nitelendirilmişti.

Aydın’ın adaylığını açıklaması sonrası Karamollaoğlu, Genel Merkezin desteklediği adayın Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan olduğunu açıklamıştı.

Üçüncü aday Selman Esmerer ise iptal kararından hemen önce adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

Muhaliflerin karşısına Genel Merkeze yakın iki aday çıkacaktı

Karamollaoğlu, Saadet Partisi’nin Kasım ayında yapılması beklenen olağan kongresine kadar genel başkanlığa devam edecek.

Olağan kongrede yarışın Karamollaoğlu’nun desteklediği aday ile “Haymana Mutabakatı” olarak bilinen Genel Merkez muhaliflerinin adayı arasında geçecek.

Karamollaoğlu’nun açıklayacağı ismin Mahmut Arıkan ya da Birol Aydın olacağı tahmin edilirken, parti içi muhalifler seçime “Milli Görüş kimliğine geri dönüş” parolası ile seçime girecek.

“Haymana Mutabakatı” grubu, Saadet Partisi’nin mevcut yönetimini “CHP’yle yakınlığı” nedeniyle eleştiriyor.

Karamollaoğlu’nun devam etmeyeceğini duyurması üzerine olağanüstü kongre kararı alınmıştı

Saadet Partisi Olağanüstü Kongresi’nin 30 Haziran Pazar günü saat 10.00’da Ankara Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun sağlık sorunları nedeniyle aday olmayacağını söylemesinin ardından SP içinde temayül yoklamaları sonucu öne çıkan adaylar belirlendi.

Genel İdare Kurulu ve İl Başkanları toplantılarının ardından İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Birol Aydın, Kayseri Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, Ankara Milletvekili ve Genel Sekreter Mesut Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Ömer Abdullah Ayhan ile Fatih Aydın‘ın isimleri öne çıktı.

- Advertisment -