Ana SayfaHaberlerSaadet Partisi’nde “Haymana Mutabakatı” bildirisi: “LGBTİ’ye karşı çıkmayı ‘nefret suçu’ sayanlara da...

Saadet Partisi’nde “Haymana Mutabakatı” bildirisi: “LGBTİ’ye karşı çıkmayı ‘nefret suçu’ sayanlara da karşı duralım”

Saadet Partisi’nde 30 Ekim’de yapılacak 8. Büyük Olağan Kongre öncesi Saadet Partili bir grup Ankara Haymana’da toplandı. Toplantının ardından Saadet Partisi yönetimine ve Altılı Masa’ya eleştiriler içeren bir bildiri yayımlandı.

Saadet Partisi’nde 30 Ekim’de gerçekleşecek 8. Büyük Olağan Kongre öncesinde Prof. Dr. Mete Gündoğan genel başkanlığa aday olduğunu ilan etti. Gündoğan’ın adaylık ilanının ardından Hasan Yaşar’ın başında olduğu Saadet Partili bir grup Ankara Haymana’da bir toplantı yaptı. Toplantının ardından Saadet Partisi’nin son durumu ve Altılı Masa hakkında eleştiriler içeren bir bildiri yayımlandı.

“Haymana Mutabakatı” adı verilen bildiride dikkat çekici ifadeler yer aldı. “Yaşanabilir bir Türkiye hedefimizin ilk adımı ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ prensibini merkeze alan bir toplum yapısı inşa etmektir” denilen bildirinin bir bölümü şöyle:

“İstanbul Sözleşmesi’ni tekrar uygulamaya koyacağını, LGBTİ’ye karşı çıkmayı nefret suçu sayacağını açık açık beyan edenlere de karşı duralım”

“Biz diyoruz ki; bu zamana kadar faize, zinanın suç olmaktan çıkarılmasına, Siyonist İsrail’le dostluk kurulmasına, ABD ile stratejik ittifaka, AB uyum yasalarının uygulanmasına nasıl karşı durduysak, tüm bunlarla birlikte İstanbul Sözleşmesi’ni tekrar uygulamaya koyacağını, LGBTİ’ye karşı çıkmayı nefret suçu sayacağını, 4-6 yaş Kur’an kurslarının kapatılmasını talep edeceğini, AB uyum yasalarını ve normlarını uygulamaya devam edeceğini, AB üyelik sürecine hız vereceğini açık açık beyan edenlere de karşı duralım ve inancımızın gereği neyse onu yapalım.”

46 kişiden oluşuyor

Yapılan açıklamada, Haymana Mutabakatı İstişare Kurulu’nun 46 kişiden oluştuğu ve yürütme kurulu başkanının Hasan Yaşar olduğu bildirildi.

Tongüç veya Esmerer aday olabilir

Gerçekleştirilen toplantıdan sonra İlyas Tongüç’ün ya da Saadet Partisi eski İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer’in Saadet Partisi genel başkan adayı olabileceği kulislere yansıdı. 

Prof. Dr. Mete Gündoğan adaylıktan çekildi

Prof. Dr. Mete Gündoğan, Saadet Partisi Genel Başkan adayı olduğunu duyurmasının ardından Yüksek İstişare Kurulu’nun (YİK) mevcut Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun devam etmesi üzerine hemfikir olması sonucunda iç çekişmelere fırsat vermemek için adaylıktan çekildiğini açıkladı.

- Advertisment -