Ana SayfaHaberlerSaadet Partisi’nden Özgür Özel’e tepki: Üslup konusunda azami gayret ve hassasiyet çağrımızı...

Saadet Partisi’nden Özgür Özel’e tepki: Üslup konusunda azami gayret ve hassasiyet çağrımızı yineliyoruz

Saadet Partisi, CHP’li Özgür Özel’in Diyanet’in uygulamalarını eleştirirken kullandığı ‘Orta Çağ zihniyeti’ ifadesini eleştiren bir açıklama yayınladı: “Hak ve hakikatin üzerini örtmeye çalışan eylem ve söylemlerden vazgeçilmesi ve siyasiler başta olmak üzere toplumun önde gelenlerinin üslup konusunda azami gayret ve hassasiyet göstermesi çağrımızı yineliyoruz.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Diyanet’in 2013 yılında başlattığı 4-6 yaş grubu Kur’an kursları ve Milli Eğitim Şurası hakkında verdiği önergeyi eleştirdi.

Özel’in Meclis’teki basın toplantısında Diyanet’in uygulamalarını eleştirirken kullandığı ‘Orta Çağ zihniyeti’ suçlaması çeşitli tepkilere yol açtı.

Özel konuşmasında şunları söyledi:

“Eğitimde birlik var Tevhîd-i Tedrîsât var kanunu var. Diyanet okul öncesi birimleri kuruyor. Okul öncesi eğitim Diyanet’in mi MEB’in mi işi. Sübyan mekteplerini kurmuşlar, kurumsallaştırmayı zorunlu yapmaya çalışıyorlar.

“Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir Orta Çağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet’e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa’ya uygunluğu var. 20 yıl sonra okuduğunu anlamayan kindar bir nesil çıkar.”

Özel’in bu açıklamalarına Saadet Partisi’nden eleştiri geldi. Partinin Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

- Advertisment -