Ana SayfaHaberlerSaadet ve Gelecek Partili dört vekil Gazze için Mısır’a gitti

Saadet ve Gelecek Partili dört vekil Gazze için Mısır’a gitti

Saadet ve Gelecek partili milletvekilleri Gazze'ye destek için Mısır’a gidiyor. Dört milletvekilinin yer aldığı heyet Kahire’den Gazze’ye açılan Refah Sınır Kapısı’na giderek, yardımları inceleyecek ve Gazze’ye geçiş izin Mısırlı yetkililerden izin almaya çalışacak.

Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya ve Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan ile Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün’den oluşan heyet, İstanbul Havalimanı’ndan uçakla Mısır’a hareket etti.

Mısır’a uçmadan önce heyet adına basına açıklama yapan Mesut Doğan, amaçlarının Filistin’e yapılan yardımları artıracak nitelikte adımlar atmak olduğunu ifade ederek, uçakla Mısır’a giderek oradan Gazze’ye ulaşma niyetinde olduklarını söyledi.

Uçuş öncesi bir açıklama yapan Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün ise şunları söyledi:

“Heyetimizle birlikte Kahire’ye uçacağız. Orada Büyükelçiliğimizi ziyaret edeceğiz. Ardından Mısırlı yetkililer ile temasa geçerek önce Refah Sınır Kapısı’na, oradan da Gazzeli kardeşlerimizle buluşmak için Gazze’ye geçmeye çalışacağız. Bu seferde sizin desteğinize, dualarınıza çok ihtiyacımız var. Bizlerden duanızı eksik etmeyin. Oradan da sizleri zaman zaman bilgilendireceğiz.”

- Advertisment -