Ana SayfaHaberlerSadullah Ergin: “Yeter ki bu sorun çözülsün, Erdoğan aday olabiliyorsa ve seçilebiliyorsa...

Sadullah Ergin: “Yeter ki bu sorun çözülsün, Erdoğan aday olabiliyorsa ve seçilebiliyorsa Cumhurbaşkanı olsun”

Sadullah Ergin: “Yeter ki bu sorun çözülsün, Sayın Erdoğan tekrar aday olabiliyorsa ve vatandaş da seçiyorsa yeniden Cumhurbaşkanı olsun.” Eğer bu sorun çözülmek suretiyle Sayın Erdoğan bir dönem daha Cumhurbaşkanlığına gelecek gibi bir korku taşıyorsa bazı kesimler, bu benim Sadullah Ergin Ergin olarak bir şahsi kanaatim, korkmayın bundan.”

Medyascope’tan Mahir Bağış’la yaptığı söyleşide yeni Çözüm Süreci gelişmeleri ile ilgili Eski Adalet Bakanı, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin:

“Yeter ki bu sorun çözülsün, Sayın Erdoğan tekrar aday olabiliyorsa ve vatandaş da seçiyorsa yeniden Cumhurbaşkanı olsun. Aynı şekilde sürece destek veren ana muhalefet partisi ile katkı sunan diğer siyasi partiler de oluşacak başarı algısından istifade ederek iktidara yürümeye çalışabilirler. Bu ihtimallerden korkarak başlaması muhtemel sürece karşı pozisyon almak Türkiye’nin yararına olmayacaktır. Bu sorun çözülürse Türkiye’nin önü açılacak. Türkiye’nin demokratikleşmesinin, gelişmiş bir demokrasiye ulaşmasının önüne bugüne kadar konulan engeller aşılacak. Özgürlük taleplerinin kısıtlanmasının altında şiddet ve terör gerekçesi yatıyor. Eğer bu gerekçe ortadan kalkarsa Türkiye’nin gelişmiş bir demokrasiye evrilmesinin önündeki en büyük engeli kaldırıyor olursunuz. Eğer bu sorun çözülmek suretiyle Sayın Erdoğan bir dönem daha Cumhurbaşkanlığına gelecek gibi bir korku taşıyorsa bazı kesimler, bu benim Sadullah Ergin Ergin olarak bir şahsi kanaatim, korkmayın bundan.”

- Advertisment -