Ana SayfaHaberlerGündemSalı günü “Şimdi vakit yollara düşme vaktidir” diyen Bahçeli’nin ‘birkaç gün’ içinde...

Salı günü “Şimdi vakit yollara düşme vaktidir” diyen Bahçeli’nin ‘birkaç gün’ içinde Erdoğan ile birlikte deprem bölgesine gideceği söyleniyor

Bütün siyasi parti liderlerinin aksine, memleketi Osmaniye’nin de dahil olduğu depremden etkilenen illere gitmeyen MHP lideri Bahçeli, Salı günkü (14 Şubat) grup toplantısında “O zaman gelmiştir, şimdi vakit yollara düşme vaktidir” demiş fakat ondan sonra da yola çıkmamıştı. Bugün (18 Şubat) yayımlanan bir haberde Bahçeli’nin deprem bölgesine birkaç gün içinde Erdoğan’la birlikte gideceği söyleniyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından kendi memleketi Osmaniye dahil deprem bölgesine gitmeyen tek lider olarak dikkat çekmişti.

Bahçeli, depremden sekiz gün sonra, 14 Şubat Salı günü yaptığı grup konuşmasında ‘şimdi yola çıkma vaktidir’ diyerek deprem bölgesini ziyaret edeceğini duyurmuştu:

“Titiz ve hassas kurtarma çalışmalarını meşgul etmemek, bilhassa Sayın Cumhurbaşkanımızın deprem bölgesinde olmasından dolayı gelişmeleri anbean Ankara’dan takip ettim. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak depremden zarar görmüş illerimizi ve tüm vatandaşlarımızı bir program dahilinde ziyaret etmek amacıyla geçen hafta aldığım kararı tatbik etmek için makul bir zaman kollamıştım. O zaman gelmiştir, şimdi vakit yollara düşme vaktidir. Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana ve Malatya’da milletimle tek yürek olacağım, tek ses olacağım, mahzun illerimizin ve mağdur vatandaşlarımızın hepsini birden, çalışmaların aksamasına fırsat vermeden sırayla ziyaret edeceğim.”

Fakat bu sözlerin üzerinden de günler geçmesine rağmen MHP lideri deprem bölgesine beklenen ziyareti gerçekleştirmedi.

Bugün (18 Şubat) Sözcü gazetesinden Veli Toprak’ın haberi, konu hakkında yeni bir gelişmeyi duyuruyordu. Buna göre, Perşembe günü Bahçeli’nin Erdoğan’ı ziyareti sırasında bölgeye birlikte gidilmesi konusunda görüş birliğine varılmıştı.

Teklif sahibinin Erdoğan olduğu belirtilen ziyaretin önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi bekleniyor.

- Advertisment -