Ana SayfaHaberlerAnalizŞangay Zirvesi’nde Putin’e soğuk duş | Hindistan: “Devir savaş devri değil”; Çin:...

Şangay Zirvesi’nde Putin’e soğuk duş | Hindistan: “Devir savaş devri değil”; Çin: “Ukrayna konusunda endişelerimiz ve soru işaretlerimiz var”

Özbekistan’da düzenlenen Şangay İşbirliği Örgütü Zirvesi’nde Çin ve Hindistan liderleri, Rusya Devlet Başkanı Putin’e yönelik Ukrayna’nın işgali eleştirilerini sıraladı. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, canlı yayında “İçinde bulunduğumuz devrin savaş devri olmadığını biliyorum. Bugün barışa nasıl ulaşacağımızı konuşacağız.” dedi. Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ise ikili görüşmede Putin’e “Ukrayna konusundaki soru işaretlerini ve endişelerini” iletti.

Dün Şangay İşbirliği Örgütü Zirvesi’nde düzenlenen görüşmeler kapsamında hem Çin hem de Hindistan liderleri Putin’i Ukrayna işgali konusunda net bir şekilde eleştirdi.

Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ile yaptığı görüşme sonrasında Çin liderinin Ukrayna konusunda soru işaretlerini ve endişesini dile getirdiğini ve bunları anladığını söyledi.

Hindistan Başbakanı Narenda Modi ise Putin ile görüşmesi başlamadan önce basın mensuplarının önünde herkesi şaşırtacak bir şekilde Ukrayna işgalinden bahsetti ve şöyle dedi: ““İçinde bulunduğumuz devrin savaş devri olmadığını biliyorum. Bugün barışa nasıl ulaşacağımızı konuşacağız.”

New York Times gazetesi, Çin ve Hindistan’ın Putin’in Ukrayna’daki başarısızlığını ve dünya sahnesindeki izolasyonunu endişeyle izlediğini, Putin’i uyardıklarını haberleştirdi.

- Advertisment -