Ana SayfaHaberlerŞara vs Amerikalı generaller…

Şara vs Amerikalı generaller…

Şara, yarın Beyaz Saray’da yapacağı Trump görüşmesi öncesi BD Merkez Komutanı Amiral Brad Cooper ve IŞİD’e karşı kurulan küresel koalisyonun komutanı Tuğgeneral Kevin Lambert ile basketbol oynadı. Suriye Dışişleri Bakanı Şeybnani, basketbol maçının videosunu Instagram’dan “Sıkı çalış, daha sıkı eğlen” mesajıyla paylaştı.

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, yarınki (10 Kasım) Beyaz Saray ziyareti öncesinde ABD’li generallerle basketbol oynadı.

Suriye Dışişleri Bakanı Esad Şeybani, Instagram hesabından, Şara’nın ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Amiral Brad Cooper ve IŞİD’e karşı kurulan koalisyon Irak-Suriye Müttefik Güçler Komutanı General Kevin Lambert ile birlikte basketbol oynadığı görüntüleri “Sıkı çalış, daha sıkı eğlen” mesajıyla paylaştı.

İlk kez bir Suriye cumhurbaşkanından Beyaz Saray’a resmi ziyaret

Brezilya’dan ABD’ye geçen Şara’nın yarın Beyaz Saray’da ABD Başkanı Donald Trump’la görüşmesi bekleniyor. 

Şara’ın ziyareti, Suriye’nin 1946’da bağımsızlığını kazanmasından bu yana bir Suriye cumhurbaşkanının Beyaz Saray’a yapacağı ilk resmi ziyaret olacak.

Geçen hafta BM’nin ardından ABD de Şara’yı “özel olarak belirlenmiş küresel terörist yaptırım listesi”nden çıkardığını duyurmuştu. Aynı gün, El Kaide ve IŞİD bağlantılı yaptırımlar da Şara üzerinden kaldırıldı.

ABD Dışişleri: “Esad’ın devrilmesi sonrası Suriye’nin ilerlemesi”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Tommy Pigott, Suriye hükümetinin, ABD’nin talepleri arasında yer alan “kayıp Amerikalıların bulunması ve kimyasal silah kalıntılarının imhası” konularında ilerleme sağladığını açıkladı.

Pigott, “Bu önlemler, Beşar Esad’ın devrilmesinden ve yarım yüzyılı aşkın baskıcı rejimin sona ermesinden sonra Suriye liderliğinin gösterdiği ilerlemenin bir takdiridir” diye konuştu.

Ayrıca Şara’nın terör listesinden çıkarılmasının “bölgesel güvenliği ve Suriyelilerin öncülüğündeki siyasi süreci güçlendireceğini” belirtti.

- Advertisment -