Ana SayfaHaberlerİslamcı-Kemalist ‘Büyük Aile’ ittifakı: TÜGVA, TGB, Birlik Vakfı, Cumhuriyet Kadınları Derneği, MÜSİAD...

İslamcı-Kemalist ‘Büyük Aile’ ittifakı: TÜGVA, TGB, Birlik Vakfı, Cumhuriyet Kadınları Derneği, MÜSİAD…

Saraçhane’de “LGBT karşıtı miting”i farklı vakıf, dernek ve grupların oluşturduğu Büyük Aile Platformu düzenledi. Platformun bileşenleri arasında hem İslami muhafazakar kimliğiyle bilinen TÜGVA, MÜSİAD, Birlik Vakfı, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı gibi oluşumlar hem de Perinçek liderliğindeki Maocu Aydınlık hareketine yakın TGB ve Cumhuriyet Kadınları Derneği gibi dernekler yer aldı. Geçtiğimiz günlerde adam kaçırma, işkence, halkı kin ve düşmanlığa tahrik gibi birçok suç kaydı olduğu ortaya çıkan Kürşat Mican’ın başkanlığındaki Yesevi Alperenler Derneği de platformun kurucularından. Mitingde, Rus yayılmacılığını savunan Alexander Dugin’in yolladığı video mesaj yayımlandı: “Bu normal ilişkiyi korumaya çalışan tüm insanların mücadelesidir”

İstanbul Saraçhane Parkı’nda LGBTİ+ bireyler aleyhinde sloganlar atılan ve dövizler taşınan, ilki geçen sene 18 Eylül’de yapılan “Büyük Aile Buluşması” mitingi yapıldı.

Mitingi düzenleyen Büyük Aile Platformu’nu oluşturan STK’lar arasında TÜGVA, MÜSİAD, Birlik Vakfı, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı İslami muhafazakar kimliğiyle bilinen oluşumların yanı sıra Doğu Perinçek liderliğindeki Maocu Aydınlık hareketine yakın TGB (Türkiye Gençlik Birliği) ve Cumhuriyet Kadınları Derneği gibi dernekler de yer alıyor.

Ayrıca maddi nedenlerle evlenemeyen genç çiftlere destek veren Karz-ı Hasen Vakfı ile İBB’nin Artİstanbul Feshane’deki sergisine saldırıyla gündeme gelen Kürşat Mican’ın başkanlığını yaptığı Yesevi Alperenler Derneği de mitingi düzenleyen platformun bileşenleri arasında. Verdiği suç duyurusu sonucu İBB’nin sergisine soruşturma başlatılan Mican’ın adam kaçırma, işkence, halkı kin ve düşmanlığa tahrik gibi çok sayıda suç kaydının olduğu ortaya çıkmıştı.

Dugin’den video mesajla destek: “Bu normal ilişkiyi korumaya çalışan insanların mücadelesidir”

Avrasyacılığın ideoloğu olarak bilinen, Kremlin’e yakın stratejist Alexander Dugin’in mitinge video mesaj göndermesi dikkat çekti.

Video mitingde ekrana yansıtılarak Dugin’in konuşması katılımcılara dinletildi.

Dugin konuşmasında şunları söyledi:

“Sevgili Türk dostlarım LGBT’nin normalleşmesin karşı bu buluşmayı düzenlediğiniz için çok mutluyum.

“Buraya farklı partilerden ve siyasi hareketlerden insanların katılmasına çok seviniyorum. Çünkü bu sadece geleneksel İslami dini değerleri korumaya çalışan dindar insanların bir meselesi değil.

“Türkiye’de solcu ve sağcı demeden parti ayrımı yapmadan her kesimden insanların bu protestoya katıldığı için çok mutluyum. Bu cinsiyetler arası normal ilişkiyi korumaya çalışan, aileyi korumaya çalışan ve insanların haysiyetini korumaya çalışan tüm insanların mücadelesidir. Öyleyse görüşleriniz, kararlarınız, cesaretiniz, adalet duygunuz ve normaliteyi savunmanız için sizi tebrik ederim. Tanrının insanı bir kadın ve bir erkekten yarattığı açıktır. Türkiye’de adalet için mücadele veren gelenekçi savunucuların bu belaya, bu sapkınlığa karşı birleşme eğiliminde olmasından çok mutluyum.”

- Advertisment -