Ana SayfaHaberlerGündem“Saral’ın kendisine 'kaç' diyenlerin kimler olduğunu söylemesi halinde işlerin rengi değişebilir”

“Saral’ın kendisine ‘kaç’ diyenlerin kimler olduğunu söylemesi halinde işlerin rengi değişebilir”

Tolga Şardan, Pazar günü Türkiye’ye girişinin ardından gözaltına alınan Alaattin İlyas Saral’la ilgili ulaştığı yeni bilgileri yazdı: “Soylu'nun, firari örgüt lideri hakkında kırmızı bülten çıkarılması için yoğun çaba gösterdiğini öğrendim. Aslında böylesi çaba olması gereken bir durum. Ancak işin bir tarafında Soylu olunca akıllarda soru işaretleri oluşuyor ister istemez. Ayrıca, Saral'ın Türkiye'ye gelmesinde kabine değişikliğinin de etkisini göz ardı etmemek lazım. Saral kendisine 'kaç' diyenlerin kimler olduğunu söylemesi halinde işlerin rengi değişebilir.”

T24 yazarı Tolga Şardan, bugünkü (13 Haziran) yazısında, Sarallar suç örgütü elebaşısı olduğu suçlamasıyla bir yıldır firari olan ve Pazar günü Türkiye’ye girişinin ardından “Sarallar suç örgütü elebaşısı” suçlamasıyla gözaltına alınan Alaattin İlyas Saral’la ilgili ulaştığı yeni bilgileri yazdı.

Şardan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Yapılan çalışmalarda Saral’ın Almanya’da olduğu tespit edildi. Adresine kadar yapılan tespitler resmi kanaldan Almanya’ya iletildi. Doğrudan talep yöntemi kullanılarak Saral’ın ülkeye getirilmesine çalışıldı. Fakat olumlu sonuç alınamadı.

Zaman içinde Türkiye, Adalet Bakanlığı üzerinden uluslararası yakalama kararı çıkartılması amacıyla harekete geçti. Ardından, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Türk Interpol’ü devreye girdi. Saral hakkındaki dosya Fransa’ya gönderildi. Kırmızı bülten çıkarılması talebinde bulunuldu.

Interpol, Türkiye’nin talebine olumlu yanıt verdi. Saral’la ilgili ‘kırmızı bülten’ yayımlandığını 8 Haziran’da yani geçen perşembe Ankara’ya bildirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü de gecikmeksizin gelişmeyi İstanbul’daki mahkeme ulaştırdı.

Burada küçük bir bilgi vereyim. Sarallarla yakınlığı olduğu öne sürülen eski İçişleri Bakanı Soylu’nun, firari örgüt lideri hakkında kırmızı bülten çıkarılması için yoğun çaba gösterdiğini öğrendim. Aslında böylesi çaba olması gereken bir durum. Ancak işin bir tarafında Soylu olunca akıllarda soru işaretleri oluşuyor ister istemez. Madalyonun iki tarafını da değerlendirmek lazım kuşkusuz.

Ayrıca, Saral’ın Türkiye’ye gelmesinde kabine değişikliğinin de etkisini göz ardı etmemek lazım.

Sarallar’ın liderinin mahkemede nasıl bir tavır içinde olacağı merak konusu. Kendisine ‘kaç’ diyenlerin kimler olduğunu söylemesi halinde işlerin rengi değişebilir.”

Şardan’ın iddiasına Emniyet’ten yalanlama gelmişti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Sarallar hakkındaki soruşturmanın başlamasından sonra kamuoyuna konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmaması dikkat çekmişti.

Şardan, 11 Kasım 2022’de de Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın Sarallar soruşturması nedeniyle aralarının bozulduğunu iddia eden bir yazı yazmıştı.

Şardan, kaynaklara dayandırdığı yazısında şunları yazmıştı:

“Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’a yönelik olarak Sarallar Grubu operasyonuyla ilgili kendisine neden bilgi verilmediğini sordu.

Soylu’nun eleştirisi üzerine Aktaş, ‘size her söylediğimizde sızıntı oldu’ yanıtını verdi.

Görüşmenin gerçekleştiği oda bir anda buz kesti. Soylu, Aktaş’ın sözlerine ‘sen ne demek istiyorsun?’ diye çıkıştı. Ama Aktaş, daha fazla konuşmak yerine susmayı tercih etti.

Yaşanan gerginlikle birlikte Soylu görüşmeyi sonlandırıp dışarı çıkarken Aktaş’la ilgili sert sözleri sarf etti.”

Emniyet, bu yazının üzerine bir açıklama yapmış, iddiaları yalanlayarak operasyonların koordinasyon içerisinde gerçekleştiğini belirtmişti.

- Advertisment -