27 yaşındaki gazeteci Furkan Karabay, Adliye’deki rüşvet iddiaları haberi yüzünden kelepçelenerek tutuklandı

Gerçek Gündem editörü Furkan Karabay, Sarallar grubundan Barış Saral’ın yargılandığı davanın tutanağını haberleştirirken “terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef gösterme” suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Furkan Karabay, dün (28 Aralık 2023) tebligat almak üzere gittiği karakolda gözaltına alınmış ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü. Geceyi nezarette geçiren Karabay, bugün tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme Karabay’ın, Sarallar grubundan Barış Saral’ın yargılandığı davadaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarını ele aldığı haberde “terörle mücadele görev almış kişiyi hedef gösterme” gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

Özgür Özel: “Basın özgürlüğü adına utanç verici”

CHP lideri Özgür Özel, Karabay ile ilgili tutuklama kararına dair şu paylaşımı yaptı:

“Bir duruşma tutanağını haberleştirdiği gerekçesiyle Gerçek Gündem muhabiri Furkan Karabay’ın maruz kaldığı sorular ifade ve basın özgürlüğü adına utanç vericidir. Bir haber üzerine derhal harekete geçenler, yargıdaki rüşvet iddiaları için aylardır sus pus.”

Erkan Baş: “Adaletin katlinde bugün…”

TİP Genel Başkanı Erkan Baş:

“Adaletin katlinde bugün! Gazeteci Furkan Karabay, Çağlayan Adliyesi’nde savcıların isminin karıştığı rüşvet iddialarına ilişkin gizli olmayan, açık bir duruşma tutanağını haber yaptığı gerekçesiyle dakikalar önce tutuklandı.”

Önceki İçerikSinan Ateş’in eşi suikastın işlendiği yerde konuştu: Tespit edilen diğer faillerle ilgili neden hiçbir işlem yapılmamıştır?
Sonraki İçerik“Eskisi gibi iktidara kaybettirme ve karşısında kim olduğuna bakılmaksızın ona oy verme yok, biz müteahhitler arası yarışın bir parçası değiliz”