Ana SayfaHaberler“Sarallar”ın bir yıldır firari olan lideri için 8 Haziran’da kırmızı bülten çıkartılmış:...

“Sarallar”ın bir yıldır firari olan lideri için 8 Haziran’da kırmızı bülten çıkartılmış: Belçika’dan Tanzanya’ya giderken yakalandı

Sarallar suç örgütünün elebaşısı olduğu suçlamasıyla bir yıldır firari durumda olan Alaattin İlyas Saral hakkında 8 Haziran’da kırmızı bülten çıkartıldığı öğrenildi. Saral’ın kendi isteğiyle İstanbul’a gelmediği, 9 Haziran günü Belçika’nın Brüksel kentinden Tanzanya’ya gitmek isterken havaalanında Belçika polisi tarafından yakalandığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Soylu, görevini 4 Haziran’da Ali Yerlikaya’ya devretmişti.

Bir yıldır “Sarallar suç örgütünün elebaşısı” olduğu suçlamasıyla aranan Alaattin İlyas Saral dün (11 Haziran) akşam saatlerinde Türkiye’ye giriş yapması sonrası İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı.

Alaattin İlyas Saral hakkında, 8 Haziran’da kırmızı bülten çıkartıldığı öğrenildi.

Saral’ın avukatının dün açıkladığı gibi mahkeme sürecine katılmak üzere kendi isteğiyle Türkiye’ye gelmediği de anlaşıldı.

Saral, hakkında kırmızı bülten çıkartılmasından bir gün sonra, bulunduğu Belçika’nın başkenti Brüksel’den Tanzanya’ya gitmek isterken havaalanında Belçika polisi tarafından yakalandı.

Brüksel’de mahkemeye çıkarılan Alaattin İlyas Saral, Türkiye’de mahkemesi olduğunu, bu nedenle Türkiye iade edilmek istediğini söyledi. Bunun üzerine Saral, Belçika’dan Türkiye’ye gönderildi.

Emniyet ekiplerince İstanbul Havalimanı’nda teslim alınan Saral, buradan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Saral, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Alaattin İlyas Saral’ın, bugün Marmara Cezaevi’nin karşısındaki binada yapılacak olan Sarallar davasının ikinci duruşmasına katılması bekleniyor. 169 sanıklı Sarallar davası, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülüyor.

28 Haziran 2022’de Sarallar suç örgütüne yönelik olarak başlatılan operasyonda 141 kişi gözaltına alınmıştı. Alaattin İlyas Saral’ın operasyondan önce yurtdışına çıktığı iddia edilmişti.

Şardan’ın Soylu’yla ilgili iddiasına Emniyet’ten yalanlama gelmişti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Sarallar hakkındaki soruşturmanın başlamasından sonra kamuoyuna konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmaması dikkat çekmişti.

Gazeteci Tolga Şardan, 11 Kasım 2022’de, Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın Sarallar soruşturması nedeniyle aralarının bozulduğunu iddia eden bir yazı yazmıştı.

Şardan, kaynaklara dayandırdığı yazısında şunları yazmıştı:

“Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’a yönelik olarak Sarallar Grubu operasyonuyla ilgili kendisine neden bilgi verilmediğini sordu.

Soylu’nun eleştirisi üzerine Aktaş, ‘size her söylediğimizde sızıntı oldu’ yanıtını verdi.

Görüşmenin gerçekleştiği oda bir anda buz kesti. Soylu, Aktaş’ın sözlerine ‘sen ne demek istiyorsun?’ diye çıkıştı. Ama Aktaş, daha fazla konuşmak yerine susmayı tercih etti.

Yaşanan gerginlikle birlikte Soylu görüşmeyi sonlandırıp dışarı çıkarken Aktaş’la ilgili sert sözleri sarf etti.”

Emniyet, bu yazının üzerine bir açıklama yapmış, iddiaları yalanlayarak operasyonların koordinasyon içerisinde gerçekleştiğini belirtmişti.

Soylu, İçişleri Bakanlığı görevini 4 Haziran’da Ali Yerlikaya’ya devretmişti.

- Advertisment -