Ana SayfaHaberlerDünyaSavaşın başından beri ilk yüz yüze görüşme: Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanları...

Savaşın başından beri ilk yüz yüze görüşme: Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanları Antalya’da buluşacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba’nın 10 Mart’ta Antalya Belek’te görüşeceklerini duyurdu. Taraflar, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin başladığı 24 Şubat’tan beri ilk kez yüz yüze görüşmüş olacaklar. Çavuşoğlu’nun da katılacağı görüşmenin gündemi Rusya-Ukrayna müzakerelerinin ileriye taşınmasına dönük ‘beklenti ve öneriler’ olarak belirlendi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, NATO dışişleri bakanları toplantısı için gittiği Brüksel’de açıklama yaparken Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna arasında barışı sağlamak için taraflarla yoğun diplomatik görüşmelerde bulunduğunu açıklamış, tarafların Türkiye’nin arabuluculuğuna sıcak baktığını dile getirmişti. 11-13 Mart’ta gerçekleştirilecek Antalya Diplomasi Forumu’nun barış görüşmeleri için uygun zemin olacağını söylemişti.

Türkiye’nin Antalya Diplomasi Forumu çerçevesinde Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının buluşması yönündeki davetine ilk olumlu yanıt Rusya’dan geldi. Rusya’nın ardından Ukrayna’nın da davete olumlu yanıt verdiğini Ankara’da açıklayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, her iki bakanın Antalya’daki toplantıda kendisinin de yer almasını istediğini söyledi.

Çavuşoğlu, toplantıdan beklentilerini “Bu toplantının özellikle bir dönüm noktası olmasını temenni ediyoruz. Barış ve istikrar yönünde olumlu bir adım olmasını arzu ediyoruz” sözleriyle dile getirdi.

- Advertisment -