Ana SayfaHaberlerSavcı Doğan Öz cinayetinin sanığı İbrahim Çiftçi, MHP'den milletvekili adayı

Savcı Doğan Öz cinayetinin sanığı İbrahim Çiftçi, MHP’den milletvekili adayı

MHP’nin YSK’ya teslim ettiği milletvekili aday listesinde, 1978’de Ankara’da öldürülen Savcı Doğan Öz suikastının sanıklarından İbrahim Çiftçi de yer alıyor.

Çiftçi, MHP’nin Ankara 1. Bölge milletvekili aday listesinde Mevlüt Karakaya, Önder Kahveci ve Eyüp Yıldız’dan sonra dördüncü sırada yer aldı.

Doğan Öz cinayeti

12 Eylül öncesinde cinayet işleyen MHP’lileri araştıran ve kontrgerilla konusunda dönemin başbakanı Bülent Ecevit’e rapor hazırlayan savcı Doğan Öz, 24 Mart 1978’de Ankara’da öldürüldü.

Cinayet şüphelisi olarak Ülkü Ocakları mensubu İbrahim Çiftçi gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden İbrahim Çiftçi, 3 Ağustos 1979’da idama mahkum edildi. Dosya sonraki süreçte Askeri Yargıtay ile mahkeme arasında gelip gitti. Çiftçi, dört kez idama mahkum edildi.

Adli süreç en sonunda, mahkemenin karar gerekçesindeki şu ifadesiyle Çiftçi’nin beraatiyle sonuçlanmıştı:

“Sanık İbrahim Çiftçi’nin Doğan Öz’ü taammüden öldürdüğü mahkememizce sabit görülmüş, ancak, Askerî Yargıtay Daireler Kurulu kararları mahkememizi bağlayıcı nitelikte bulunduğundan sanık İbrahim Çiftçi hakkındaki 7/8‘lik oyçokluğuna dayanan bozma ilamına uyularak sırf bu hukuki zorunluluk nedeniyle sanık İbrahim Çiftçi’nin beraatine…”

- Advertisment -