Ana SayfaHaberlerKatil, Dedeoğlu ailesinden yedi kişiyi evin bahçesinde öldürmüş

Katil, Dedeoğlu ailesinden yedi kişiyi evin bahçesinde öldürmüş

Konya'da Dedeoğlu ailesinden 7 kişiyi öldüren katil zanlısının 33 yaşındaki Mehmet Altun olduğu ortaya çıktı. Katil zanlısının daha önce komşular arasında yaşanan kavgada tutuklanan Ayşe Keleş'in erkek kardeşi olduğu, eniştesi Lütfi Keleş'in halen kavgadan dolayı cezaevinde bulunduğu öğrenildi. Vahşet anı cinayet işlendiği evin bahçesindeki güvenlik kameralarına anbe an yansıdı. O görüntülerde katil zanlısının poşetten silahı çıkardıktan sonra üzerine gelen aile üyelerine ateş ettiği görüldü.

Kimliği tespit edilen zanlının yakalanması için polisin geniş çaplı araştırmaları sürerken, zanlının 2018 yılında başına silah dayayıp, eşine fotoğraf gönderdiği aynı zamanda da psikolojik tedavi gördüğü, uzun süredir işsiz olduğu belirtildi.

Katil zanlısının olay günü araç kiraladığı, daha sonra olay yerine geldiği, bahçeye girdikten sonra tüm aile bireyleri ile konuştuğu, bu sırada yanındaki poşetten tabancasını çıkartmasını üzerine aile üyelerinin üzerine gelmesiyle, tabancasını peş peşe ateşlediği, daha sonra da aracına binerek olay yerinden uzaklaştığı evin bahçesindeki güvenlik kameralarına an be an yansıdı.

Katil zanlısı Mehmet altun (33)

Kiraladığı aracı bırakıp kaçtı

Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu şüphelinin kaçtığı araç ve yakıt aldığı noktalar tespit edildi. Kiralık araçla kaçan katil zanlısının Konya Seydişehir ilçesine hareket ettiğinin görülmesi üzerine Özel Harekat ekipleri ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler bölgeye yönlendirildi. Zanlının kiraladığı aracı bir noktaya bırakıp kaçtığı, kokuya duyarlı köpeklerin de bulunduğu, ekiplerin zanlıyı yakalamak için geniş çaplı aralıksız çalışması sürüyor.

Savcı: “Saldırgan daha önce aileye saldırı yapanlarla irtibatlı”  

Evrensel’den Meltem Akyol’un haberine göre, silahlı saldırıda yaşamını yitiren Yaşar Dedeoğulları (65), Serap Dedeoğulları (36), Serpil Dedeoğulları (32), Sibel Dedeoğulları (30) , İpek Dedeoğulları, Metin Dedeoğulları (45) ve Barış Dedeoğulları’nın (35) ön otopsi incelemesi tamamlandı. Morg önünde bekleyen Dedeoğulları ailesinin yakınlarından fenalaşanlar olurken polis gazetecilerin morg önünde beklemesine engel oldu.

Katledilen Dedeoğulları ailesi ikindi namazının ardından Karatay Saraçoğlu mezarlığında toprağa verilecek.

Avukat Karabulut: “Savcı tek bir saldırgan olduğunu söyledi”

Dedeoğulları ailesi Avukatı Abdurrahman Karabulut, 6 kişinin otopsi raporunu okuyabildiklerini söyledi. Karabulut, “Ancak henüz alamadık. 6 kişiye toplamda 16 kurşun isabet etmiş. Yedinci kişinin otopsi raporunda kaç kurşun olduğunu göremedik. Ama toplamda 19 kurşun olduğu söylendi” dedi.

Savcının kendilerine verdiği bilgileri de aktaran Karabulut, “Savcı, birkaç saat önce yaptığımız görüşmede kamera kayıtlarında tek bir saldırgan olduğunu söyledi. Ayrıca saldırganın daha önce bu aileye saldırı yapanlarla irtibatlı ve ilişkisi olduğunu aktardı” dedi.

Saldırıyı birden fazla kişinin gerçekleştirmiş olabileceği yönünde şüpheleri olduğunu söyleyen Karabulut, “19 kurşunun tek bir silahtan çıkması olası mı bilemiyoruz. Birden fazla silah olabilir, birden fazla silah demek birden fazla kişi de demek olabilir. Bu konuda şüphelerin giderilmesi gerekir. Biz şu anda olay yeri incelemesine gidiyoruz yeniden. Kamera kayıtlarını görmeye çalışacağız” diye konuştu.

Kafalarına sıkılmış

Katledilen Yaşar Dedeoğlu’nun amcasının oğlu Erol Şan Konya Şehir Hastanesi önünde yaşananları gözleri dolarak anlattı: “30 yıldır burada oturuyor. Bundan iki ay önce de saldırı olmuştu, kemik kırıkları olmuştu. Ben gittim abi evini satalım, sana bizim yanımızda ev alalım dedim. Kabul etmedi, ‘ben ölürüm de evimi kimseye vermem, ben kime ne yapmışım, ben onlara boyun eğmen’ dedi. Dün gelmişler işte kaç kişi bilmiyoruz, öldürmüşler. Önce gitmiş Yaşar abi ile tokalaşmış, sonra geri gidip silahı benzini alıp öldürmüş. Yengem çardakta inekleri sağarken öldürmüş, kızlar kahve içiyorlarmış. Bu insanlar takip edilmiş. Yaşar abi ve Barış bizimleydi, avukatla birlikte. Onların eve gitmesi beklenmiş. 7 kişide toplam 19 kurşun var dedi avukatlar. Kafalarına sıkılmış. Böyle bir acı yok, bir aileyi yok etmek. Çok büyük bir acıydı, Yaşar abi çok yürekliydi. Ben onları barıştırmak istiyordum, sonra abime evi sattıracaktım. Hepsini öldürmüş, bütün aileyi. Hepsini. Tutmuş bir de evi yakmaya çalışmış. Evde kamera vardı, onu yok etmeye çalışmış. 7 kişi tutukluydu, 5 kişi serbest bırakıldı.”

Buradan gideceksiniz’ diye tehdit alıyorlardı

Erol Şan ailenin daha önce yaşadığı saldırılarda tehdit edildiğini anlattı: “Yaşar abi ve çocukların dediğine göre sürekli tehdit alıyorlar. ‘Buradan göçeceksiniz, gidin, yoksa sizi yok ederiz’ diye. Hatta Yaşar abi bunu mahkemede söyleyecekti.”

Süleyman Soylu’nun açıklamalarına dair de konuşan Şan, “Bu katliamı gerçekleştiren kişiler önce kavga ettikleri kişilerden mi onu savcılar, polis ortaya çıkaracak. Ama kavganın sebebi sen Kürt’sün ben Türk’üm kavgasından geldi. Yaşar abiye ‘sizi burada barındırmayacağız, evini bize satacaksın buradan gideceksin dediler’ diyordu. Yani nasıl bulmuşlar hemen, bir araştırma yapsalardı, bir soruştursalardı…” dedi.

- Advertisment -