Ana SayfaHaberlerAhmet Çakmak'ın savcılık ifadesi: Videoyu Ülkü Ocakları yöneticisinin baskısı altında çekmiş

Ahmet Çakmak’ın savcılık ifadesi: Videoyu Ülkü Ocakları yöneticisinin baskısı altında çekmiş

‘Hudut Namustur’ pankartını asanlardan Ahmet Çakmak 2 Eylül akşam saatlerinde kaybolmuş ve sosyal medya hesabından pankartın İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu tarafından kendisine para vaat edilerek astırıldığını söylediği bir video paylaşmıştı. Ertesi gün öğle saatlerinde bulunan Çakmak savcılık ifadesinde, videoyu İYİ Partili Selçuk Özdağ’a saldırıyı soruşturan savcıyı ‘uyaran’ Ülkü Ocakları yöneticisi Ömer Şanlı’nın baskısı altında çektiğini anlattı.

Çakmak’ın savcılığa verdiği ifadesinde, kaybolduğu 2 Eylül günü bir tanıdığı aracılığıyla Ülkü Ocakları Genel Merkezi’ne görüşmeye çağrılması üzerine gittiğini, söz konusu videoyu, kendisini ve ailesini tehdit eden Ülkü Ocakları yöneticisinin baskısı altında çektiğini anlatıyor.

Çakmak’ın ifadesinde adı geçen Ülkü Ocakları yöneticisi Ömer Şanlı daha önce Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a yönelik saldırıyı soruşturan savcı Alparslan Tufan’ı hedef almıştı.

Yine Çakmak’ın ifadesinde Ülkü Ocakları Genel Merkezi’ne beraber gittiğini ve geceyi evinde geçirdiğini söylediği Abdurrahman Gülseren, Özdağ’a yönelik saldırının zanlılarından biri. Çakmak, ifadesinde arkadaşı olarak bahsettiği Gülseren’in olayı yatıştırmaya çalıştığını belirtiyor ve ondan şikâyetçi olmadığını söylüyor.

- Advertisment -