Ana SayfaHaberlerSavcılık sorusu: 15 Temmuz'un Haçlı ordusunun Kudüs’ü işgaline denk gelmesini nasıl açıklarsınız?

Savcılık sorusu: 15 Temmuz’un Haçlı ordusunun Kudüs’ü işgaline denk gelmesini nasıl açıklarsınız?

MİT Tırları soruşturmasını yürüten dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve yeni AYM üyesi İrfan Fidan, bir şüpheliye sorguda şu soruyu sormuş: “15.07.2016 tarihinde TSK içerisinde bir kısım üniformalı teröristlerce gerçekleştirilen işgal girişiminin tarihinin 1. Haçlı ordusunun KUDÜS'ü işgalinin 15.07.1099 tarihine denk gelmesini nasıl açıklarsınız?”

MİT Tırları davasında 39 ay hapis yattıktan sonra tahliye edilen eski Ankara Jandarma İstihbarat Başkanı Erdal Turna, Twitter hesabından, MİT Tırları soruşturmasını yürüten dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve yeni Anayasa Mahkemesi üyesi İrfan Fidan’ın sorgusunda kendisine sorduğu bir soruyu paylaştı.

“AYM’nin yeni üyesi İrfan Fidan’ın #MitTırları’nda bana sordurduğu soru: ‘15.07.2016 tarihinde TSK içerisinde bir kısım üniformalı teröristlerce gerçekleştirilen işgal girişiminin tarihinin 1. Haçlı ordusunun KUDÜS’ü işgalinin 15.07.1099 tarihine denk gelmesini nasıl açıklarsınız?”

https://twitter.com/ErdalTurna9/status/1353434523028041734?s=20

Turna sorgu sırasında bu soruya “Herhangi bir bilgim yoktur” diyerek cevap vermiş.

Turna, devam tweetlerinde de şöyle yazdı:

“Bu zihniyetin MİT Tırları soruşturmasını hangi delillerle ve hikâyelerle yürüttüğünü aklı olanların aklına havale ediyorum. Vatan Emniyette 28 günlük gözaltından sonra ifadem alınırken bu soruyu duyduğumda gülmemek için ne yapacağımı bilemedim. Bilemediğimden ben de güldüm!”

- Advertisment -