Ana SayfaHaberlerSavcının arabasının sileceklerini kaldırınca gözaltına alındı

Savcının arabasının sileceklerini kaldırınca gözaltına alındı

Ünye’de sitenin otoparkında yanlış yere park eden arabanın sileceklerini kaldırıp, üzerine not yazan vatandaş gözaltına alındı. Çünkü arabasının sileceklerini kaldırdığı kişi bir cumhuriyet başsavcısıydı. Adalet Bakanı Gül, HSK'ya olayla ilgili inceleme talimatı verdi.

Ünye Adliyesinde görevli bir cumhuriyet savcısının, ikamet ettiği sitenin kapalı otoparkında bulunan aracının cam sileceklerine zarar verildiği ve aracına not bırakıldığı şikâyeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında notu yazdığı ve aynı sitede ikamet ettiği belirlenen Süleyman Uysal’ın İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Uysal, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı medya organlarına açıklama yaparak şüphelinin gözaltında tutulması, tutuklanması veya cezaevine gönderilmesinin söz konusu olmadığını belirtip, bu doğrultuda çıkan haberleri yalanladı.

İddialara göre Ünye cumhuriyet savcısı, arabasının sileceklerinin kaldırılmasını ve arabasına not bırakılmasını “nitelikli tehdit”e sokarak Süleyman Uysal’ı gözaltına aldırdı. 24 saat gözaltında tutulması beklenen Uysal, haberin duyulması ve Ordu Valisi’nin araya girmesiyle serbest bırakıldı.

Adalet Bakanı Gül’den inceleme talimatı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün Hakimler ve Savcılar Kurulu’ndan (HSK) yaşanan olay için inceleme talimatı verdiği öğrenildi.

- Advertisment -