Ana SayfaHaberlerSaygı Öztürk’ün Mehmet Ağar’a sormadığı soru

Saygı Öztürk’ün Mehmet Ağar’a sormadığı soru

Sedat Peker’in Bodrum Yalıkavak Marina ile ilgili kendisine yönelttiği iddialarla ilgili Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Mehmet Ağar, mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır” diyor. “Devlet hizmetinden ayrılalı 25 yıl, siyasetten ayrılalı 15 yıl” olan Ağar’ın mafyayı caydırıcı gücü nereden geliyor?

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Sedat Peker’in kendisi ve AK Parti Milletvekili olan oğlu Tolga Ağar hakkındaki iddialarına cevap verdi. Sözcü gazetesinin ‘’Dokunulmazlığım yok, beni araştırsınlar’ başlığıyla bugün manşete taşıdığı söyleşide Ağar, “Devlet hizmetinden ayrılalı 25 yıl, siyaseti bırakalı da 15 yıl oldu. Dokunulmazlığım yok. Devlet benimle ilgili istediği araştırmayı istediği zaman yapar. Bunun için herhangi bir engel yok. İnsan yaptığından korkar, yapmadığından değil. Benim çok şükür korkacak hiçbir şeyim yok” diyor.

‘Buraya mafya çökecek’

Mehmet Ağar bu girişten sonra, Sedat Peker’in gündeme getirdiği, kendisinin Mübariz Mansimov’u tehdit ederek Bodrum Yalıkavak Marina’yı aldığı iddiasıyla ilgili, oranın sahibi değil yöneticisi olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam ediyor: “Ben alnı açık gezerim. Böyle olduğumu devlet de millet de bilir. Benden, ehli namus olan, ehli vatan olan kimse şikayetçi olmaz. Ama son dönemlerde FETÖ ve PKK siteleri marina ve benimle ilgili yalan haberler üretiyor. Bunlar karşılık bulmuyordu. Şimdi farklı taktikler uygulanıyor. Beni gündeme getirmelerinin asıl nedeni de bizi buradan uzaklaştırmak. Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek. Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır.”

‘Başka sorularım da oldu’

Saygı Öztürk, Ağar’ın sözlerini aktarırken şu ifadeyi de ekliyor: “Kuşkusuz başka sorularım da oldu. Ancak şu aşamada önemsediği konu marina olduğu için diğer sorulara cevap vermedi.”

Bu röportajla ilgili aklımıza takılan bir soru var. Saygı Öztürk, “önemsediği konu marina olduğu için diğer sorulara da cevap vermedi” diyor ama aslında bizim aklımıza takılan soru tam da marina ile ilgili. Ağar, “Devlet hizmetinden ayrılalı 25 yıl, siyaseti bırakalı da 15 yıl oldu” diyor. Yani karşımızda artık “sade vatandaş”, hadi diyelim “bir girişimci” olarak Mehmet Ağar var. Peki, o zaman “Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır” sözlerini nasıl anlamamız gerekiyor? Mafya milyar dolarlık bir marinaya çökecek çökmesine de orada Mehmet Ağar olduğu için çökemiyor. “Devlet hizmetinden ayrılalı 25 yıl, siyasetten ayrılalı 15 yıl olan” Mehmet Ağar’ın mafyayı marinaya çökmekten caydıran gücü acaba nereden geliyor? 

- Advertisment -