Ana SayfaHaberler“Sayın Tekin böyle bir cümle kurduğuna göre partisinin görüşlerini iletiyor demektir”

“Sayın Tekin böyle bir cümle kurduğuna göre partisinin görüşlerini iletiyor demektir”

CHP’li Gürsel Tekin’in bir televizyon programında kendisine sorulan bir soruya cevaben söylediği “HDP’ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir” sözleri İYİ Partili isimlerin tepkisini çekmişti. Tartışmaya dahil olan İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Sayın Gürsel Tekin çok tecrübeli, CHP’nin kilit taşlarından birisidir. Dolayısıyla böyle bir cümle kurduğuna göre partisinin görüşlerini iletiyor demektir” dedi. Gürsel Tekin, açıklamalarının ardından Twitter hesabından Akşener’e teşekkür etti.

CHP Milletvekili Gürsel Tekin’in bir televizyon programında “İktidar olursanız HDP’ye bakanlık verecek misiniz” sorusu üzerine söylediği “Elbette verilebilir, her partiye verilebilir” sözlerine İYİ Parti yetkililerinden tepki gelmişti.

Tekin, gelen tepkiler üzerine sözlerini “Gemerek’ten gelen kararla kongre engellendiğinde başkaları da demokrasi istiyordu” diyerek savunmuştu.

Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” açıklaması üzerine başlayan tartışmaya İYİ Parti lideri Meral Akşener de dahil oldu.

Yeniçağ TV YouTube kanalına konuk olan Akşener şunları söyledi:

“Sayın Gürsel Tekin çok tecrübeli, CHP’nin kilit taşlarından birisidir. Dolayısıyla böyle bir cümle kurduğuna göre partisinin görüşlerini iletiyor demektir.

“Biz o masada hiçbir zaman bir siyasi partinin başka partilerle nasıl ilişki, nasıl iletişim kuracağına dair bir dayatmaya girişmedik ve saygı duyduk. Bizim de siyasi partilerle olan iletişimimize diğer siyasi partiler saygı duymak zorunda.

“Cumhur İttifakı’nın bileşenleri ve onların taraftarları Türkiye’de uzunca bir zamandır bizi HDP ile terbiye etmeye çalışıyor. Bu kelimeyi özellikle seçtim. Bu arada da kendini HDP’nin de üzerinde patron gibi gören muhalif takımın içerisinde birileri var ve onlar da bizi HDP ile terbiye etmeye çalışıyor. Kendilerini HDP’nin de üstünde bir etkili/yetkili olarak görüyorlar. Bu terbiye etme metodunun Kürtlere dair bir sövgüye döndüğünü gördük. Ve ben gittiğim her yerde bu konuda buna yönelik insanlarla karşılaştığımda söylediğim bir şey var: Ne yaparsanız yapın ben Kürtlere sövmeyeceğim. Onları incitmeyeceğim’ diyorum.”

“Öte yandan öyle enteresan ki (muhaliflerin içindekiler) Kürtleri bir çuvala doldurup onlar maraba bunlar ise sahipleri gibi davranıyorlar. Bunların hepsi de Türk biliyor musunuz?”

Akşener’in Yeniçağ TV’de yaptığı açıklamaların ardından CHP’li Gürsel Tekin Twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak Meral Akşener’e teşekkür etti.

Tekin paylaşımında, “Genel Başkan Sayın Meral Akşener’e yaptığı sağduyulu, öngörüşlü, tutarlı ve devlet insanı tecrübesini de yansıtan açıklama için teşekkür ediyorum. Kendisinin yaptığı değerlendirmeden herkesin istifade etmesini umuyorum” dedi.

- Advertisment -