Ana SayfaHaberler‘SBK tutuklandı’ haberinin hemen ardından İçişleri ve Emniyet: Heyecandan endişeye…

‘SBK tutuklandı’ haberinin hemen ardından İçişleri ve Emniyet: Heyecandan endişeye…

T24 yazarı Tolga Şardan ‘büyüteç’ini bu kez Sezgin Baran Korkmaz’ın Avusturya’da tutuklandığı haberini izleyen saatlerde İçişleri Bakanlığı ve Emniyet’te yaşanan hareketli anlara tutuyor: “Gelişmeler KOM – İçişleri arasında an be an yürütülürken, gece yarısına doğru ilk heyecanlar endişeye doğru evrildi. Çünkü ABD devredeydi ve Korkmaz'ın Türkiye'ye iade edilmesi zorlaşıyordu.”

T24 yazarı Tolga Şardan bugünkü (22 Haziran) yazısında Sezgin Baran Korkmaz’ın Avusturya’da tutuklanmasının hemen ardından İçişleri Bakanlığı ve Emniyet’te yaşanan sıcak saatleri anlatıyor.

Şardan, pek çok ayrıntıya yer verdiği yazısının bir bölümünde o gece İçişleri Bakanlığı ile Emniyet’teki hareketliliği şöyle aktarıyor:

“İçişleri Bakanı Soylu, gece yarısına kadar gelişmeleri makamından takip etti. Buradaki handikap, Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı Korkmaz’ın Türkiye’ye iade edilmeme olasılığıydı. Zira ABD’ye gönderilmesi halinde Korkmaz’ın, hakkındaki iddiaların yanı sıra yaşadığı süreçleri anlatmasıyla işler daha da karışacaktı.

“Korkmaz’ın Türkiye’ye iade edilmesinin sağlanması gerekiyordu. Ama bu yazıyı yazdığım dün öğle saatlerine kadar -Viyana Büyükelçiliği’nin diplomatik kanaldan girişim yapmasına rağmen- henüz böyle bir gelişme yaşanmadı. Aksine ibre halen ABD yönündeydi.

“Soylu’yla birlikte hareketlilik yaşayan bir birim daha vardı o saatlerde. Korkmaz’ın hakkındaki suç dosyasını takip eden Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi’ydi (KOM) burası.

“Korkmaz’ın gözaltına alındığı bilgisinin Ankara’ya ulaşmasının hemen ardından, tatil günü olmasına rağmen dairenin yöneticileri birer ikişer makamlarına geldi. KOM Daire Başkanı Mahmut Çorumlu ve daireden sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu da makamlarına gelenler arasındaydı.

“Ki hatırlarsınız; Holoğlu, suç örgütü liderinin Korkmaz’ın yurt dışına kaçışı konusundaki açıklamalarında ismi geçen emniyet üst yöneticisi.

“Heyecan endişeye dönüştü”

“Gelişmeler KOM – İçişleri arasında an be an yürütülürken, gece yarısına doğru ilk heyecanlar endişeye doğru evrildi. Çünkü ABD devredeydi ve Korkmaz’ın Türkiye’ye iade edilmesi zorlaşıyordu.

Bu arada ilave edeyim, ABD’nin Korkmaz hakkında kırımızı bültenle arama işlemi yok. Buna rağmen Avusturya, sabık iş insanını Türkiye’nin kırmızı bültenle arama talebi olmasına rağmen ABD’ye verecek büyük olasılıkla. Bu durum Türkiye ile ABD arasındaki ağırlık farkını gösteriyor maalesef!

“Bir not daha ekleyim; Korkmaz’ın Türkiye’de işlediği suçun karşılığı 2-5 yıl arası hapis cezası. Bu nedenle Korkmaz, Türkiye’ye gelse belki tutuklanmayacaktı bile. Ancak, suçun ABD’deki karşılığı ise, yaklaşık 40 yıl hapis cezası.

“Korkmaz, ABD’ye teslim edilir de yargılanmaya başlanırsa 40 yıl hapis cezasından kurtulmak için artık neler yapar siz düşünün! En hafifinden Zarrab gibi itirafçı olarak hapisten kurtulmaya çalışacak öncelikle, hiç kuşkusuz.”

Yazının tamamı için:

https://t24.com.tr/yazarlar/tolga-sardan-buyutec/sezgin-baran-korkmazin-ankara-ziyaretinde-bilinmeyenler-ve-avusturya-da-tutuklanmasinda-yasananlar,31503

- Advertisment -