Ana SayfaHaberlerDünyaScholz’dan Ukrayna savaşı için ‘pasifizm’ yorumu: “Zaman aşımına uğradı”

Scholz’dan Ukrayna savaşı için ‘pasifizm’ yorumu: “Zaman aşımına uğradı”

Almanya Başbakanı Scholz, Bild gazetesine verdiği söyleşide "Her tür pasifizme saygı duyarım, ama Putin'in saldırganlığına karşı kendilerini silahsız savunmalarını söylediğimizde, Ukrayna yurttaşları kendileriyle alay ettiğimizi düşünürler" dedi.

Bild’e verdiği söyleşide “Bu pasifizm artık zaman aşımına uğradı. Çok net söylüyorum: Burada güç kullanarak sınırların yerinden oynatılmasına ve toprakların fethedilmesine izin vermeyeceğiz” diyen Scholz şöyle devam etti:

“Ukrayna’yı parayla, insani yardımla desteklemeye devam edeceğiz, ancak şunu da söylemek gerekiyor: Avrupa’daki birçok ülkenin yaptığı gibi onlara kendilerini savunmaları için silah da tedarik edeceğiz.”

Almanya’da Scholz’a “Ukrayna’ya silah göndermeyin” çağrısı yapılmıştı

Geçtiğimiz günlerde Almanya’da siyasetçi, sanatçı ve STK temsilcilerinden oluşan 18 kişilik bir grup, başbakan Olaf Scholz’a Ukrayna’ya daha fazla silah yardımı yapılmaması çağrısını içeren bir açık mektup yayımlamıştı. Mektupta, “NATO’dan silah ve askeri destek sağlanması, savaşı uzatacak ve diplomatik bir çözümü çok uzaklara götürecektir. Başarıdan bağımsız olarak, uzun süreli askeri direnişin bedeli, daha fazla tahrip olan kasaba ve köyler ve Ukrayna nüfusu arasında daha fazla kayıp olacaktır” denilmişti.

Mektubun imzacıları arasında Almanya Federal Meclisi eski başkan yardımcısı Dr. Antje Vollmer, BM eski genel sekreter yardımcısı Hans Christoph Graf von Sponeck, SPD Temel Değerler Komisyonu üyesi Dr. Hans Misselwitz, besteci ve yazar Konstantin Wecker gibi isimler yer almıştı. 

- Advertisment -