Ana SayfaHaberlerSean Penn özel sektörden Ukrayna’ya F16 filosu istedi: “Bir milyarder bu savaşı...

Sean Penn özel sektörden Ukrayna’ya F16 filosu istedi: “Bir milyarder bu savaşı bitirebilir”

Hollywood aktörü Sean Penn, savaşta beşinci haftayı geride bırakan Ukrayna için “bir milyarderin öne çıkıp Ukrayna için iki F-15 veya F-16 filosu satın almasını” istedi.

“Açık kaynaklara göre, Ukraynalı havacılara hızlı bir şekilde (3 hafta) eğitilebilen 2 F-15 veya 16 filosu (yani, Rus Mig’lerinden veya SU’larından daha iyi teknolojiye sahip 12 uçak) özel sektördeki alıcılara yaklaşık 300 milyon dolara mal olacak. 200 milyon dolarlık füze savunmasını da ekleyin 500 milyon dolar yapıyor.

“Bir milyarder Ukrayna’daki bu savaşı bitirebilir. Tabii ki, yaratıcı pistleri kurma ve sürdürme vb. için yapılacaklar var, ama bir düşünmeye değer görünüyor.”

Savaştan aylar önce Vice Media ile Ukrayna’daki gelişmeleri yakından takip etmeye başlayan Penn’in belgesel ekibi çekimlere Mart başına kadar devam etti.

Rus işgalinden iki ay önce Donbass hattını askeri kıyafetle ziyaret ettiği görülen Penn, artık Zelensky’e F16 tedarik etmeye yardımcı olacak kadar yakın görünüyor.





Penn, 24 Şubat’ta Kiev’deki Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nde düzenlediği basın toplantısında. Fotoğraf: Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi/Reuters
- Advertisment -