Ana SayfaHaberlerGündemSebastian Aziz Çelikbaş: Polis kılığına girdi, sevgilisinin "intikamını" almak isterken öldürüldü

Sebastian Aziz Çelikbaş: Polis kılığına girdi, sevgilisinin “intikamını” almak isterken öldürüldü

Üniversite öğrencisi, Şili doğumlu Türk vatandaşı Sebastian Aziz Çelikbaş, kız arkadaşının uyuşturucu operasyonunda tutuklanması üzerine “intikam” için sahte polis kimliği hazırladı, polis kılığında uyuşturucu satıcılarının peşine düştü. Zeytinburnu’nda uyuşturucu satıcıları ile kavga eden Çetinbaş vurularak öldürüldü. Olayla ilgili 3 kişi tutuklandı.

İYİ Parti Zeytinburnu teşkilatında gençlik kolları yöneticisi olan, Şili doğumlu Türk vatandaşı Sebastian Aziz Çelikbaş’ın kız arkadaşı, iddiaya göre İstanbul’da bir uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınarak tutuklandı.

Show Haber’in haberine göre Sebastian Aziz Çelikbaş, kız arkadaşının tutuklanması üzerine bir “intikam planı” kurguladı.  

Sahte polis kimliği hazırlayan Çelikbaş, polis kılığına girerek uyuşturucu satıcılarının peşine düştü. Zeytinburnu’nda bulduğu uyuşturucu satıcılarından biriyle kavga etmeye başladı. 10 dakika sonra kavgaya dahil olan bir başka kişi Çelikbaş’a peş peşe ateş etti. Üniversite öğrencisi Çelikbaş kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olay yerinden kaçan 6 şüpheli, polis ekiplerinin çalışması sonucunda yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çelikbaş’ın babası “Hıristiyan olduğu için ona saldırdıklarını düşünüyorum” demişti

Sebastian Aziz Çelikbaş’ın öldürülmesi, Şili basınında da geniş yankı uyandırmıştı.

https://www.lun.com/Pages/NewsDetail.aspx?dt=2023-04-20&NewsID=509620&BodyID=0&PaginaId=6

https://hch.tv/2023/04/20/brutal-asesinato-en-estambul-de-un-joven-chileno-que-militaba-en-un-partido-opositor-turco/

https://www.publimetro.cl/noticias/2023/04/19/joven-chileno-fue-asesinado-en-turquia-luego-de-ser-golpeado-y-baleado-por-un-grupo-de-desconocidos/

Sebastian Aziz Çelikbaş’ın öldürülmesinin hemen ardından Şili merkezli bir haber sitesine açıklama yapan Çelikbaş’ın babası Semir Çelikbaş, “Müslüman olmadığı, Hıristiyan olduğu ve diğerleri gibi düşünmediği için ona saldırdıklarını düşünüyorum” demişti.

- Advertisment -