Ana SayfaHaberlerEkonomiSeçim haftasında kartlı işlemler rekor kırdı: Sebep, taksitli harcamaların kaldırılacağı söylentileri ve...

Seçim haftasında kartlı işlemler rekor kırdı: Sebep, taksitli harcamaların kaldırılacağı söylentileri ve zam beklentisi

Seçimden önce medyada yer alan 1 Nisan’dan sonra kredi kartlarının taksitli harcamalara kapatılacağı söylentileri ve seçimlerden sonra beklenen zamlar kartlı alışverişlerde rekora sebep oldu. Kredi kartı harcamaları 29 Mart'la biten haftada, yani seçim haftasında 278.5 milyar TL’ye ulaştı.

Medyada ve kamuoyunda yer alan 1 Nisan’dan itibaren kredi kartları ile taksitli harcamaların kaldırılacağı iddiası ve 31 Mart seçimlerinden sonra büyük zamların geleceği beklentisi Martayının son haftasında kartlı harcamalarda rekor kırılmasına yol açtı.

Kredi kartı harcamaları 29 Mart’la biten haftada, yani seçim haftasında 278.5 milyar TL ile yeni bir rekor kırdı.

Kredi kartı harcamalarında en ağırlıklı bölüm 96,8 milyar lira ile  internet harcamaları oldu.  Bu, aynı zamanda bir hafta içerisinde internette kartlı yapılan en yüksek harcama miktarı oldu.

İnternet harcamalarını 44.5 milyar lira ile AVM’ler ve marketler takip etti. 

Geçtiğimiz aylarda kredi kartı nakit avans çekimi ve KMH hesaplarına uygulanan faiz yüzde 5 seviyesine çıkarılmış, nakit avansta taksit sayıları düşürülmüştü.

- Advertisment -