Ana SayfaHaberlerSeçim yenilgisinin ilk günah keçisi Özlem Zengin’e KADEM’den destek: “Toplumun ihtiyacı olan,...

Seçim yenilgisinin ilk günah keçisi Özlem Zengin’e KADEM’den destek: “Toplumun ihtiyacı olan, suçu başkasında arayan değil özeleştiri yapabilen akıldır”

AK Parti’nin 31 Mart seçimlerinde aldığı yenilginin ardından parti içerisindeki bir grup ve troll hesaplar üzerinden AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e ağır eleştiriler yönetildi. Zengin’in seçim çalışmalarına katılmadığı, Zengin ile beraber hareket eden kadın milletvekillerinin İstanbul Sözleşmesi, kadın hakları ve hayvan hakları gibi konularda partiden oy kaymasına sebep olduğunu öne süren hesaplar Zengin’in partiden ihraç edileceğini yazdı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ihraç iddiasını yalanladı, KADEM’den destek açıklaması geldi.

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde yaklaşık yüzde 10 oranında oy kaybı yaşayan; il, ilçe ve belde olmak üzere toplam 269 belediye kaybeden AK Parti’de, yenilgi tartışmaları devam ediyor.

AK Parti’nin yaşadığı geri düşüşün yanı sıra, benzer bir siyasi yelpazeye seslenen Yeniden Refah Partisi’nin oylarındaki artış da parti içinde tartışmaları ve eleştirileri körükledi.

AK Parti’de eleştirilerin odağındaki isim ise, partinin kendi kimliğini kaybetmesinden sorumlu tutulan Özlem Zengin.

Zengin; AK Partili bazı sosyal medya hesapları, bazı gazeteciler ve bazı troller tarafından son günlerde en çok eleştiriye uğrayan isim.

Zengin ile birlikte, AK Parti içinde kadın hakları ve özgürlükler konusundaki açıklamaları ve sokak hayvanları konusundaki tutumları ile öne çıkan Meclis’in en genç vekili Rümeysa Kadak ve AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut da hedef gösteriliyor. Bu isimlerin ortak özelliği ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan tarafından kurulan KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) çatısı altında bulunmuş ve görev yapmış olmaları.

Özlem Zengin’in görevden alınıp partiden ihraç edileceği öne sürüldü, Grup Başkanı Abdullah Güler yalanladı

Bu tartışmalar esnasında dün Özlem Zengin’in görevden alındığı ve partiden ihraç edileceği öne sürüldü.

İddiayı ilk dillendiren “gizliservis06” isimli bir kullanıcıydı.

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler dün bu iddialar üzerine bir açıklama yaparak Özlem Zengin’in görevinin başında olduğunu söyledi:

”AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Özlem Zengin’in görevinin başında Meclis’teki çalışmalarına devam ettiğini kamuoyuna iletmek isterim. Uzun yıllar İstanbul teşkilatlarında birlikte çalışmaktan büyük memnuniyet ve onur duyduğum Özlem Zengin başkanımızın davamıza olan inancının ve samimi çalışmalarının yakından şahidiyiz. Önümüzdeki dönemde de birlikte çalışmaya ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Zengin’den manidar paylaşım

Özlem Zengin de twitter hesabından Avukatlar Günü sebebiyle dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Zengin paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Hukuk bana ne öğretti…

Karmaşık problemleri sadeleştirerek anlamayı

Kelimelerin matematiğini

Merakın kıymetini

Soruların cevaplar kadar önemli olduğunu

Detay denen şeylerin pürdikkat gerektirdiğini

Temellendirilmiş itirazın gücünü

Bir fikri cesaretle savunabilmeyi

Direnmeyi

Olaylardaki asıl saiki ve asıl faili görebilmeyi

Tetikçilerin bir gün mutlak konuştuğu gerçeğini

Suçu her ne kadar beraber işleseler de

hayatta azmettirenin failden daha ağır bedel ödediğini

Satın alınamayacak insanların çokluğunu

Gerçeğin kaplumbağa yalanın tavşana benzediğini

Şahitlikte asıl konuşanın hâl dili olduğunu

Suskunluğun yükünün taşınamadığını

Her hikayenin biricik olduğunu

Ve

Adaletin de hayatın da terazisinin hassas olduğunu

Hasılıkelam hayatın hukuk olduğunu öğretti.”

AK Partili vekil Müşerref Pervin Tuba Durgut’tan ‘gizliservis06’ hesabına yanıt: “Emre senin Türkçen kıt mı?”

AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut da isimsiz paylaşıma hesap sahibinin adını da vererek şu yanıtı verdi:

“Emre senin Türkçen kıt mı? Senin de dahil olduğun bir grup troll Özlem Hanım’ın görevden alındığı yalanını yaydı. Buna tezvirat denir. Grup başkanımız da işin doğrusunu açıkladı. Halktan bahseden yok. Biraz oku, anla, bazen de düşün. Hadi şimdi telegram’da bize saldırıp hakaret edecek insan organize etmeye koş, aleyhinde delil üret.”

Durgut’un “Emre” olduğunu açıkladığı, gizliservis06 kullanıcısının, Hilal Kaplan’ın eşi Emre Sarı olabileceği konuşuluyor.

Bu hesaba paralel olarak bir dizi troll hesaptan da konuyla ilgili paylaşımlar yapıldı.

KADEM: “Siyasi sorumluluk alamayan kişilerin günah keçisi olarak Özlem Zengin’i seçmeleri, ona hakaret ve çirkin ithamlarda bulunmaları asla kabul edilemez”

Tartışmaların büyümesi üzerine, Sümeyye Erdoğan’ın yönetim kurulu üyelerinden olduğu KADEM’den, Özlem Zengin’e destek için yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“31 Mart seçimlerinin ardından, başta Özlem Zengin olmak üzere toplumda önde olan ve siyasetin içinde yer alan bazı kadınlar, özellikle sosyal medya üzerinden yürütülen büyük bir linç kampanyasına maruz kalıyor.

Siyasi sorumluluk alamayan kişilerin günah keçisi olarak Özlem Zengin’i seçmeleri, ona hakaret ve çirkin ithamlarda bulunmaları asla kabul edilemez. Özlem Zengin’in adaletten yana dik duruşu, 30 yıldır içinde olduğu davanın öncülerinden olarak verdiği hak ve hukuk mücadelesi takdire şayandır.

Kendi konfor alanlarını, dini ve toplumsal gereklilik gibi göstermeye çalışan bu zihniyetin her fırsatta kadınlara saldırması manidardır. Oysa ki toplumun ihtiyacı olan şey, suçu başkasında arayan değil özeleştiri yapabilen akıldır.

Parti ayırımı yapmaksızın kadınların siyasete katılımının güçlenmesini destekliyor, siyasette yükselen kadınların  hedef alınmasını, kadın hakları savunuculuğu yapan bir STK olarak şiddetle kınıyoruz.

Unutulmamalıdır ki kadınların ve gençlerin desteğini alamayan hiçbir oluşum süreklilik gösteremez.”

Gazeteci, yazar ve kadın hakları aktivistlerinden de Özlem Zengin’e destek mesajları geldi.

Yazar Fatma Barbaros: “Kaybetmenin faturası bir kadın vekile kesiliyorsa ciddi bir zihniyet kayması var”

“Seçimi kaybetmenin faturası bir kadın vekile kesiliyorsa ortada çok ciddi bir zihniyet kayması var demektir. CHP alanında söz sahibi kadınları özne olarak kabul edip seçim kazanırken; AK Parti’nin çocuksu bir zihniyete bürünüp yenilginin bütün mesuliyetini Özlem Zengin’e fatura etmesi sancılı bir dönemin başlangıcı olur.”

Gazeteci Nihal Bengisu Karaca: “Troller mevzuyu yanlış yerden anlamış”

“Erdoğan’ın özeleştiri önerisini Ak Partili bazı kadınları ve özellikle Özlem Zengin’i linçlemek olarak alan bazı partili klikler ve trolleri mevzuuyu çok yanlış yerden anlamış durumdalar. Adıyaman Kütahya Manisa Bursa ‘Amanın Özlem Zengin İstanbul Sözleşmesini savunmuş o halde oyum Chp’ye…’ mi dedi yani? Bu ne vizyonsuzluktur yaa…”

Gazeteci Halime Kökçe:  “Özlem Zengin bulunduğu yere değer katan bir kadın”

“Özlem Zengin iyi yetişmiş, bulunduğu yere değer katan, kalite katan bir kadın. Bu kadar çok hedefe konulması, saldırıya uğraması boşuna değil yani. Ayrıca bulunduğu her yere emeğinin karşılığı olarak gelmiş biri. Dolayısıyla Özlem Zengin ancak örnek alınabilir.”

- Advertisment -