Ana SayfaHaberlerSEÇİME 12 KALA | Erdoğan’dan CHP’ye Burcu Köksal göndermesi: “Belediyelerimizin kapısını kimseye...

SEÇİME 12 KALA | Erdoğan’dan CHP’ye Burcu Köksal göndermesi: “Belediyelerimizin kapısını kimseye kapatmadık”

31 Mart Yerel Seçimleri’ne 12 gün kaldı. Bugün öne çıkanlar: Özgür Özel’in “40 yaş altı darbe yapsa ben buna varım” sözlerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tepki gösterdi: “Tam bir akıl tutulması.”, Diyarbakır’da DEM Parti yöneticilerinden ve Gençlik Meclisi üyelerinden oluşan 15 kişi gözaltına alındı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: "Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir kez daha aday olması gerekir. Bunun yolu bellidir. TBMM ya erken seçim kararı alacak ya da anayasa değişikliği yapacaktır."

*Diyarbakır’da DEM Parti yöneticilerinin ve Gençlik Meclisi üyelerinin aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

*Artvin’de konuşan CHP lideri Özgür Özel:

“Depremzedelere bile tehdit eden bir korku ittifakı var. O ittifakının adı Cumhur İttifakı’dır. O ittifaktan ayrılan bir parti oldu. Bizden de oldu ne diyoruz biz canınız sağ olsun ORADA YRP ayrıldı. Ayrılana kadar iyiydi şimdi ip cambazı diyor. Diyor ki bunlardan hayır gelmez. Bakın eski dosttan düşman olmaz. Dün met ettiğine bugün küfredenden, dün yol yürüdüğüne iftira atandan bir şey olmaz. Biz dostumuzu biliriz. Eski dostu düşman etmeyiz “

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni”nde konuşan Erdoğan:

“Deprem ihmale gelmeyecek bir konudur. Çanakkale’de yaşanan deprem bu gerçeği bize bir kez daha hatırlatmıştır. Bu anlayışla deprem riski ve deprem sonrası yaşayabileceği kayıp oranı İstanbul’a Murat Kurum’u aday gösterdik. Son 5 yılda yaşanmış tüm afetler sonrası çalışmaları başarıyla yürüten Kurum kardeşimizin İstanbul’u depreme en iyi şekilde hazırlayacağından şüphe duymuyoruz.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir adayı Cemil Tugay mal varlıklarını açıkladı.

İstanbul’daki Dijital Gençlik Buluşması’nda konuşan 49 yaşındaki CHP lideri Özel, “Gençler, kendi geleceğinize el koymanızı bekliyoruz. Bütün partilerde ’40 yaşın üstündekiler gitsin, 40 yaş altındakiler kalsın.’ diye bir darbe yapılsa ‘Ben buna varım.’ derim” ifadelerini kullandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “CHP Genel Başkanı Sayın Özel’in gençlerimizi ‘darbe’ gibi uğursuz ve lanetli bir eylemle ile yan yana zikretmesi, aynı cümlede anması ve gençleri desteklemeyi ‘darbe’ ile özdeşleştirmesi tam bir akıl tutulmasıdır” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: “Sayın Cumhurbaşkanı’nın bir kez daha aday olması gerekir. Bunun yolu bellidir. TBMM ya erken seçim kararı alacak ya da anayasa değişikliği yapacaktır.”

• Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde kalan Figen Yüksekdağ: “Kampanya görseli için fotoğraf çektirip göndermek gibi basit bir eyleminde bile, demokratik seçim hukukuyla değil, düşman hukukuyla muhatap oluyor adayımız. Fotoğraf çektirmesi serbest ama göndereceği pozları seçimdeki rakipleri; yani Bakanlık seçiyor. Haliyle Gültan Başkan bu muameleyi kabul etmeyince, onun 8 yıl mahpusluğa rağmen hâlâ genç, dimdik ve aydınlık suretiyle yüzleşme ıstırabından kurtuldu rakipleri.”

Ankara Mamak’taki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li Afyon belediye başkan adayı Burcu Köksal’ın DEM Parti’yi hedef alan çıkışına göndermede bulunarak “Belediyemizin ve kamu kurumlarının kapılarını kimseye kapatmadık” dedi.

- Advertisment -