Ana SayfaHaberlerSedat Peker, 'İçişleri Bakanı Soylu’ya aracılık yaptığını' yalanlayan Hadi Özışık’la görüşme kayıtlarını...

Sedat Peker, ‘İçişleri Bakanı Soylu’ya aracılık yaptığını’ yalanlayan Hadi Özışık’la görüşme kayıtlarını yayınladı

Yayınladığı videolarla siyasetin gündemine oturan Sedat Peker, kendisi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında aracılık yaptığı iddialarını yalanlayan gazeteci Hadi Özışık’la görüşme kayıtlarını yayınladı. Konuya ilişkin ilk açıklamasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Özışık kardeşler ile görüştüğünü yalanladı ve haklarında dava açacağını söyledi.

Twitter hesabından iki video paylaşan Peker, “İnternethaber sitesinin sahibi olan hadi özışık – süleyman özışık kardeşler en yakınları olan Süleyman Soylu’yla benim aramda aracılık yaptıklarını yalanlamışlar, söyleyen şerefsizdir demişler. Ben kimseye hile yapmam, ancak kendimi de rezil duruma düşürmem. Anlatımlarımda ismi geçen herkesi uyarıyorum. Beni yalanlamayın, herkesi rezil ederim. Adam gibi dik duracağız. Yoksa yerle yeksan ederim!” ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sorduğu “Sana çok yakın bir gazeteci, Sedat Peker ile görüşüp ‘Bakan sana bir şeyler söyleyecek ama sinirlenme, kapatalım bu işi’ dedi mi?” sorularını sormuştu.

Soylu’dan ilk açıklama

SuperHaber’den Cengiz Er’in haberine göre; Soylu, Hadi Özışık ile Süleyman Özışık kardeşleri tanıdığını belirterek, “Yıllardır birlikte teşrik-i mesaide bulunduğumuz arkadaşlar bunlar, şaşkınım” dedi.

‘Arabuluculuk” iddiasını yalanlayan Soylu, Süleyman Özışık ile yakın zamanda görüşmediğini ileri sürdü. Bakan, Hadi ve Süleyman Özışık hakkında yarın suç duyurusunda bulunacağını da belirtti.

Soylu iddiaya ilişkin, “Süleyman Özışık ile en son geçen yıl haziran ayında görüştüm, yakın zamanda Süleyman Özışık ile temasımız olmadı” ifadelerini kullandı.

Kendisine yönelik bir kumpas kurulduğunu ifade eden Soylu, “Yakından tanıdığımız arkadaşlar ismimizi kullanarak bir mafya lideri ile bana tuzak ve tezgah kurdular. Yarın sabah Hadi Özışık ile Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulunacağım. PKK ille terör örgütleri ve çeteler ile bu kadar mücadele veriyoruz, keşke başıma bir şey gelseydi de bugünleri görmeseydim” dedi.

- Advertisment -