Ana SayfaHaberlerSedat Peker'den CHP'ye: “Soylu’nun koruma müdürünün İş Bankası'nda ne işi var, hiç...

Sedat Peker’den CHP’ye: “Soylu’nun koruma müdürünün İş Bankası’nda ne işi var, hiç soruyor musunuz?”

Sedat Peker, Twitter hesabından yaptığı yeni paylaşımda, Soylu'nun koruma müdürüyken İş Bankası'na atanan Ekrem Güler ismine dikkat çekti ve bankada hissedar olan CHP’ye sordu: “Aldıkları kredileri ödeyemedikleri için bankaya kalan ya da ihale yoluyla satışa çıkarılacak otellerin ve büyük mülklerin üstüne kanuni görüntü altında çökmek için bu şahsın özel olarak oraya monte edildiğini görmüyor musunuz?"

Sedat Peker, Twitter hesabından bu kez CHP’ye seslendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun eski koruma müdürü Ekrem Güler’in İş Bankası’na ‘monte’ edildiğini iddia eden Peker şöyle konuştu:

“CHP yetkilileri, İş Bankası’nın yasal hissedarı değil misiniz? Paramount Oteli’ndeki çökme ekibinin içinde olan Süleyman Soylu’nun koruma müdürü Ekrem Güler’in o bankada ne işi var? Hiç soruyor musunuz? Merak etmiyor musunuz? CHP yetkilileri, aynı zamanda Silivri Emniyet Müdürü’nün intiharından da sorumlu olan bu şahıs, İş Bankası yönetim kurulunun baş danışmanlığını yapıyor.

“Faturayı yayınlayamadı”

“Veyis Ateş’le beraber Sezgin Baran Korkmaz’dan avanta isteyen, geceliği 100 bin lira olan kaldığı Paramount Otel’in faturasını yayınlayamayan bu kişinin, finans konusunda nasıl bir dehası var ki emeklilikten sonra o göreve atanıyor?”

“FETÖ soruşturması ile korkutuyorlar”

“CHP yetkilileri, vatandaşlarımız şöyle düşünmez mi, ana muhalefet partisi ortağı olduğu bankadaki bu usulsüzlüğe ses çıkarmazken, bütün ülkedeki sorunlara karşı nasıl bir çözüm önerebilir?”

Peker, tweetlerinin devamında İş Bankası ile ilgili başka iddialarda da bulundu:

“CHP yetkilileri, İş Bankası yönetimini kendileri ya da yakınları hakkında FETÖ soruşturmanız var deyip korkutularak, Süleyman Soylu’nun koruma müdürünün İş Bankası yönetim kurulu danışmanlığına getirildiğini bütün herkes bilmektedir. CHP yetkilileri, aldıkları kredileri ödeyemedikleri için bankaya kalan ya da ihale yoluyla satışa çıkarılacak otellerin ve büyük mülklerin üstüne kanuni görüntü altında çökmek için bu şahsın özel olarak oraya monte edildiğini görmüyor musunuz?”

Yükselişi Soylu’nun onayıyla olmuş

Gazeteci Tolga Şardan 3 Mayıs 2019’da  Ekrem Güler hakkında şöyle yazmıştı:

“Terfi etmeyi hedefleyen 2. sınıf emniyet müdürlerinin kariyerleri, Soylu’nun vereceği onaya bağlı. Elbette, böyle durumlarda liyakatin yerini torpilin alabileceği, kulis faaliyetlerinin yapıldığı sır değil. Soylu, İçişleri Bakanı olmasıyla birlikte İstanbul’dan tanıdığı ve 2. sınıf emniyet müdürü olarak görev yapan Ekrem Güler’i ‘koruma müdürü’ olarak Ankara’ya getirdi. Polis Akademisi’nden 1993’te mezun olan Güler, Ankara’ya gelir gelmez terfi süresi gereğince ve sicilinde herhangi bir sorun da bulunmadığından 2017’de 1. sınıf emniyet müdürü oldu. Güler, hem Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Koruma Dairesi Başkanı yapıldı, hem de Soylu’nun hep yanında bulunarak aktif koruma müdürü olarak görev yaptı. Güler, özel sektöre geçiş yapmak amacıyla geçen ay itibarıyla emekliliği alıp teşkilattan ayrıldı.”

- Advertisment -