Ana SayfaHaberlerSedat Peker’den yeni iddialar: “Demirören, 70’lerin başında Milangaz’a çöktü”

Sedat Peker’den yeni iddialar: “Demirören, 70’lerin başında Milangaz’a çöktü”

Sedat Peker, “Deli Çavuş” adlı Twitter hesabından Demirören ailesiyle ilgili paylaşımlarda bulundu. Peker, 2018’de hayatını kaybeden Erdoğan Demirören’in 70’lerin başında Milangaz’ın o dönemki sahibi Şevki Kurtkaya’nın kendisine bazı nedenlerle emaneten geçici olarak verdiği hisseleri mafyayla iş birliği yaparak geri vermediğini ve Milangaz’ın bu şekilde sahibi olduğunu öne sürdü. Tartışmalı bir şekilde hayatını kaybeden, Arşimidis şirketinin sahibi iş insanı Yorgi Papadolus’un ölümünün ardında da Erdoğan Demirören’in olduğunu öne süren Peker, Arşimidis’in hukuk müşaviriyle birlikte Papadolus’un servetini ele geçirdiklerini iddia etti. Peker olaylarla ilgili bilgilerinin kaynağı olarak, 1971-1974 arasında İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü yapan Cemil Gülmen’in arşivinin eşi tarafından 2000’lerde kendisine teslim edildiğini belirtti. Demirören ailesiyle ilgili yeni iddialar paylaşacağını duyuran Peker, “Kendine ait batık Total’i, Oyak’a nasıl sattığını konuşacağız. Bu satışa itiraz eden Cihat Yaycı Paşa’yı kimlere arattırdığını da konuşacağız” mesajını paylaştı.

Sedat Peker, 2018’de hayatını kaybeden iş insanı Erdoğan Demirören’in servetinin kaynağıyla ilgili iddialar ortaya attı.

Kendisinin kullandığı “Deli Çavuş” adlı Twitter hesabından paylaşımlar yapan Peker, Erdoğan Demirören’in 70’lerin başında Sirkeci’de, Milangaz’ın o dönemki sahibi olan çocukluk arkadaşı Şevki Kurtkaya’nın desteği ile makas, bağlantı yay çatalı gibi ürünler satan bir dükkân açtığını söyledi.

“Erdoğan Demirören Milangaz’a çöktü”

Kurtkaya’nın o dönem yaşadığı bazı ticari sorunlar nedeniyle hisselerini geçici süreyle emaneten Erdoğan Demirören’e devrettiğini öne süren Peker, Kurtkaya’nın daha sonra hisseleri geri istediğinde Erdoğan Demirören’in “yeraltı dünyasından isimlerin desteğiyle” hisseleri geri vermediğini ve “Milangaz’a çöktüğünü” öne sürdü.

Peker, Erdoğan Demirören’in vefatına yakın bir tarihte Kurtkaya’nın torunlarını helalleşmek için çağırdığını ancak Kurtkaya’nın torunlarının gitmediğini belirtti.

İş insanı Yorgi Papadolus’un Arşimidis şirketi…

Peker’in Erdoğan Demirören’le ilgili ortaya attığı ikinci iddia; daha önce de kamuoyunda gündeme gelen Rum iş insanı Yorgi Papadolos’un tartışmalı ölümü sonrası şirketi Arşimidis’in Erdoğan Demirören’in üzerine geçtiği iddiası oldu.

Arşimidis şirketinin hukuk müşavirliğini yapan Necdet Çobanlı’nın Papadolos’un yurtdışına çıktığı beyanında bulunarak, sahte vekaletnamelerle tüm servetini kendisi ve Erdoğan Demirören’in üzerine geçirdiğini öne süren Peker şöyle devam etti:

“Meğerse adam yurtdışına gitmemiş. Adamı önce kravatla boğup, sonra da yakarak öldürmüşler. Mehmet Eymür abinin hazırladığı 1. MİT raporunda detaylıca yazıyor. Kardeşlerim, internetten rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Diğer anlattıklarım benim özel bilgi havuzumdan.”

“Ata Koleji, Yıldırım Demirören için alındı”

Peker, Erdoğan Demirören’in Ata Koleji’ni oğlu Yıldırım Demirören’in eğitim hayatını rahat sürdürebilmesi için aldığını da öne sürdü.

“Eski Emniyetçi Cemil Gülmen’in arşivi elimde”

Peker, ayrıca kendisindeki bazı özel bilgilerin kaynağı olarak 1971- 1974 arasında İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü yapan Cemil Gülmen’in arşivinin elinde olduğunu söyledi.

1990’da vefat eden Cemil Gülmen’in arşivini eşi Neriman Gülmen’in kendisine verdiğini söyleyen Peker şunları yazdı:

“Neriman abla şu an hayatta. Söylediklerimin doğruluğunu gazeteciler kendisinden öğrenebilirler. Rahmetli Cemil Gülmen’in sakladığı 5 çuvallık gizli arşivini bana getirmişti, “rahmetli bunlara çok değer verirdi, Sedat oğlum al, bunlar belki senin işine yarar” diyerek bana hediye etti. Rahmetli Cemil müdür, üstleri ile gayrimüslimlere yapılan eziyetlere seyirci kalındığı için tartışıp, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’nden ayrılmıştı.”

Peker’in Yıldırım Demirören’le ilgili olarak da bir spikerle ilişkisi olduğunu öne sürdü.

Spiker kadının Yıldırım Demirören’le birlikteliği sürerken bir siyasi parti liderinin Emir adlı oğlu ile de birlikteliği olduğunu öne süren Peker, Emir adlı kişinin spiker kadının isteği üzerine kendisine çakarlı bir araba verdiğini iddia etti.

“Batık Total’i Oyak’a nasıl sattığını, Cihat Yaycı’yı kimlere arattırdığını konuşacağız”

Peker, Demirören ailesiyle ilgili daha sonra anlatacağını duyurduğu iddialarıyla ilgili bazı başlıkları da duyurdu.

Peker, Demirören’e ait Total’in Oyak’a satışıyla ilgili olarak “Kendine ait batık Total’i, Oyak’a nasıl sattığını konuşacağız. Bu satışa itiraz eden Cihat Yaycı Paşa’yı kimlere arattırdığını da konuşacağız” dedi.

Peker, ayrıca Yıldırım Demirören’e hitaben “Baban, Recai Erkli’ye ait şirkete ve binalarına nasıl çöktü” diye sordu.

- Advertisment -