Ana SayfaHaberlerSedat Peker’in ‘Feridun Abi’si gözaltına alındı

Sedat Peker’in ‘Feridun Abi’si gözaltına alındı

Şanlıurfa'da Sedat Peker'i hedef alan operasyonda, Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı (MİSİAD) Feridun Öncel gözaltına alındı. Öncel, sorgulanmak üzere İstanbul’a gönderildi. Peker, YouTube’da yayımladığı videolarında, Feridun Öncel'e "Abi" diye hitap ettiğini, onunla sıkça konuşup şakalaştığını birçok kez dile getirmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘nitelikli yağma’, ‘gasp’, ‘rüşvet’, ‘yaralama’, ‘tehdit’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarına karıştığı iddiasıyla düzenlediği Sedat Peker operasyonunda MİSİAD Başkanı Feridun Öncel’i Şanlıurfa’da gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen Öncel, ifadesi alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

Peker operasyonlarla ilgili Twitter hesabından açıklama yapmıştı

Sedat Peker bugün Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile Ankara merkezli yeni bir operasyon başlatıldığını duyurmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için, “Beni hayatında bir kere gören veya telefonla konuşanları bile gözaltına alıyor” diyen Peker, “Bizim arkadaşlarımız garip, onlardan para çıkmaz” ifadelerini kullanmıştı.

Sedat Peker yayımladığı 4. videoda, MHP’nin eski Urfa il başkanı ve Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (MİSİAD) Genel Başkanı Feridun Öncel’e “Abi” diye hitap ettiğini, onunla sıkça konuşup şakalaştığını birçok kez dile getirmişti.

Feridun Öncel kimdir?

Sedat Peker’in, videolarında “Feridun Başkan” olarak andığı Feridun Öncel, Şanlıurfa MHP eski il başkanı. Öncel, şimdilerde ise MİSİAD’ın başkanlığını yürütüyor.

Öte yandan Feridun Öncel’in MHP lideri Devlet Bahçeli’yle de yan yana geldiği fotoğraflar ortaya çıkmıştı. Bahçeli ile Öncel’in, adı Susurluk Skandalı’na karışan “Drej Ali” lakaplı Ali Yasak’ın oğlu Halil Yasak’ın düğününde de bir araya geldiği görülmüştü. Öncel ve Bahçeli başka birçok açılışta da yanyana gelmişti.

- Advertisment -