Ana SayfaHaberlerSedat Peker’in ifşaatlarıyla adı duyulan Mansimov, Ersan Şen’in kuracağı Ekol TV’yi devraldı:...

Sedat Peker’in ifşaatlarıyla adı duyulan Mansimov, Ersan Şen’in kuracağı Ekol TV’yi devraldı: ‘Gazetecilere hisse vereceğim’

Ersan Şen, kurma hazırlıklarında olduğu Ekol TV’yi kuruluşu tamamlanmadan projeden ayrıldı. Kanalı, Sedat Peker’in ifşaatlarıyla gündeme gelen Azerbaycanlı armatör Mübariz Mansimov devraldı. Mansimov: “Kanalı alıyorum. Ama hisseleri henüz üzerime devrolunmadı. 1 Nisan’da yayına başlayacağız, bağımsız olacağız. Sesimi duyurmak istiyorum. Beni içeri koyacaklarsa koysunlar. Kötü bir şey yapmıyorum. Benim kafamdaki şu: Bazı gazeteci arkadaşlara hisse vermek. Gelecekte benim hissem azalsın, gazetecilerin hisseleri çoğalsın"

Azerbaycanlı iş insanı Mübariz Mansimov ile görüşen Sözcü’den İsmail Saymaz’ın yazısının ilgili bölümü şöyle.

Avukat Ersan Şen, geçen aylarda ‘EKOL TV’ adlı bir televizyon kanalını kurma kararı almıştı. Ancak kanal yayın hayatına geçemeden yönetimden ayrıldı. Azerbaycan kökenli Türk vatandaşı Mübariz Mansimov kanalı devraldı.

Mansimov’un adı Sedat Peker’in ifşaatlarıyla duyuldu. Peker, Mansimov’un sahibi olduğu Yalıkavak Marina’ya Azerbaycanlı Anar Alizade ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın çöktüğünü iddia etti. Mansimov, şirketinden ayrılıp rakip gruba geçen çalışanlarının inandırıcılıktan uzak ifadeleri dayanak alınarak, FETÖ iddiasıyla tutuklandı. Bir yıl tutuklu kalan Mansimov, FETÖ’ye yardımdan beş yıl hapse çarptırılarak, tahliye edildi.

Dün Mansimov aradı. EKOL TV hakkında konuştuk. “Evet, doğrudur, kanalı alıyorum. Ama hisseleri henüz üzerime devrolunmadı” dedi.

1 Nisan’da yayına gireceklerini kaydetti. Bağımsız olacaklarını vurguladı.

“Neden medya sektörüne girdiniz?” diye sordum. En azından hakkındaki asılsız haberlere cevap verebileceğini belirterek, “Sesimi duyurmak istiyorum” dedi.

“Medya sahibi olmak riskli bir karar değil mi?” diye sordum. “Beni içeri koyacaklarsa koysunlar. Kötü bir şey yapmıyorum ki” diye konuştu.

“Benim kafamdaki şu: Bazı gazeteci arkadaşlara hisse vermek. Gelecekte benim hissem azalsın, gazetecilerin hisseleri çoğalsın” dedi.

- Advertisment -