Ana SayfaHaberlerANALİZ | Özışık- Peker videosu: Mafya-siyaset-medya üçgeninde eksik halka tamamlandı

ANALİZ | Özışık- Peker videosu: Mafya-siyaset-medya üçgeninde eksik halka tamamlandı

Sedat Peker’in, Hadi ve Süleyman Özışık’ın Soylu ve kendisi arasında aracılık ettiğine yönelik iddialarının delili olarak dün gece (18 Nisan) yayımladığı video yeni bir aşamayı temsil ediyor. Böylece hem Peker’in iddialarını delillendirme gücüne sahip olduğu anlaşıldı hem de bu işlerin zorunlu biçimi olan ‘sacayağı’nın üçüncü ayağı da oyuna katılmış oldu.

Sedat Peker, Hadi Özışık’ın İçişleri Bakanı Soylu ve kendisi arasında aracılık ettiğine yönelik iddialarını yalanlamasının ardından Özışık ile yaptığı görüntülü konuşmayı Twitter hesabından yayımladı.

Peker’in iddiaları arasında, Nisan ayı için kendisine “bir söz” verildiğinden bahsetmesi Peker’e kimin, nasıl bir vaatte bulunulduğuna ilişkin tartışmaları da gündeme taşıdı.

“Jokerimdin, dönüş biletimdin”

Peker, ‘Her günahın bir intikam meleği olur’ başlığıyla yayımladığı paylaşımında, Mehmet Ağar’la ilgili off-shore hesapları ve gizli ortaklıkları sorarken, “Nisan ayında hani biz dönüyorduk, hani seviyordu bizi bu adam. Sen benim jokerimdin, dönüş biletimdin” ifadelerini kullanarak Soylu’ya bir kez daha sitem etti. Bu sözler, sosyal medyada ikili arasında inkâr edilenin aksine sıkı bir bağ olduğuna yönelik eleştirileri de beraberinde getirdi.

Bakan Soylu’ya yakın gazeteci Özışık ile yaptığı görüşmeyi Twitter’dan yayımlayan Peker, iddialarını reddeden ikiliye paylaşımına şu notları düşerek yanıt verdi:

“İnternethaber sitesinin sahibi olan Hadi Özışık – Süleyman Özışık kardeşler en yakınları olan Süleyman Soylu ile benim aramda aracılık yaptıklarını yalanlamışlar, ‘söyleyen şerefsizdir’ demişler. Ben kimseye hile yapmam, ancak kendimi de rezil duruma düşürmem. Anlatımlarımda ismi geçen herkesi uyarıyorum. Beni yalanlamayın, herkesi rezil ederim. Adam gibi dik duracağız. Yoksa yerle yeksan ederim!” 

Açıklamalardaki ‘Nisan’ vurgusu

Sedat Peker, Hadi Özışık ile görüşmesini paylaştığı videosunda, 2 Mayıs’taki ilk videosunda dile getirdiği kendisine Nisan ayında “bir şeylerin değişeceğinin” söylendiğini tekrar ederek, “Nisan ayında hani biz dönüyorduk, hani seviyordu bizi bu adam” dedi.

Peker ilk videosunda ‘Nisan’ı şöyle anlatmıştı:

“Kıymetli dostlarım, bildiğiniz üzere takriben bir senedir içinde bulunduğum şartlarla ilgili bir paylaşım yapmadım. Bunun sebebi devlet büyüklerimizin içinde bulunduğumuz Nisan ayında ülkede birçok şeyin değişeceğini, bana yapılan haksızlıkların ise telafi edilerek Türkiye’ye davet edileceğimi söylemeleriydi. Kamuoyunda derin devlet başı olarak simgelenen Mehmet Ağar ve Pelikancılar olarak bilinen grup, bazı güç odakları için şahsıma yapılan kanunsuzlukların taşeronluğunu yaptılar. Üç ay içinde 12 tane video çekerek yaşanılanları sizlerle paylaşacağım. Geçmişte yaşanan ve gelecekte yaşanacak olan olayların sizin hakemliğinizde gelişmesinin en adil davranış olacağına inanıyorum.”

“Keşke bu günleri görmeseydim”

Bakan Soylu, iddialara cevaben yaptığı açıklamasında Hadi ve Özışık kardeşlerle yakın zamanda teması olmadığını belirterek, onları, Peker’le anlaşıp kendisine kumpas kurmakla suçladı. Soylu, “Yarın sabah Hadi Özışık ile Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulunacağım. PKK ile terör örgütleri ve çeteler ile bu kadar mücadele veriyoruz, keşke başıma bir şey gelseydi de bugünleri görmeseydim” dedi.

Soylu’nun suç duyurusu açıklamasının ardından Hadi Özışık, “Soylu’nun kendisi üzerinden yıpratılmasından ötürü” Soylu’dan özür diledi.

Sedat Peker’in, Hadi ve Süleyman Özışık’ın Soylu ve kendisi arasında aracılık ettiğine yönelik iddialarının delili olarak yayımladığı video hiç şüphesiz yeni bir aşamayı temsil ediyor. Böylece hem Peker’in iddialarını delillendirme gücüne sahip olduğu anlaşıldı hem de bu işlerin zorunlu biçimi olan ‘sacayağı’nın üçüncü ayağı da oyuna katılmış oldu.

Bundan sonrasının “delilli” gitme ihtimali yüksek, bunun da iktidar ve iktidara yakın medya içinde kimya bozucu bir etki yaratacağı muhakkak.

- Advertisment -