Ana SayfaHaberler“Sedat Peker'in tanık olarak gösterdiği o polislere ne oldu?”

“Sedat Peker’in tanık olarak gösterdiği o polislere ne oldu?”

Cumhuriyet gazetesinden Barış Pehlivan, Sedat Peker’in Beykoz Konakları’ndaki evde Tolga Ağar’ın silahını ateşlediği için olay yerine polislerin geldiğini iddia ettiği olayda tanık gösterdiği emniyet görevlilerinin akıbetini yazdı. İddialara konu olan üç emniyet müdür yardımcısı da, olayın gerçekleştiği tarihten sadece üç ay sonra görevden alınıp başka yerlere tayin edildi.

Organize suç örgütü kurmak ve yönetmek suçlaması ile aranan Sedat Peker, yayımladığı videolardan birinde Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar’ın restoran işletmecisi Nusret Gökçe ile telefonda tartıştıktan sonra silahını ateşlediğini, bu olayın Emir Sarıgül’ün Beykoz Konakları’ndaki evinde gerçekleştiğini ve üstünün örtüldüğünü iddia etmişti.

Peker, o gün olay yerine gelen polis memurlarını, dönemin il, ilçe emniyet müdürlerinin isimlerini anarak tanık göstermişti.

Cumhuriyet gazetesinden Barış Pehlivan, bugün yayımlanan köşe yazısında Sedat Peker’in bu olaya ilişkin tanık gösterdiği polislerin akıbetini yazdı.

Pehlivan’ın yazısındaki ilgili kısım şu şekilde:

***

Ne dedim: Olayın Nisan 2020’de yaşandığı ileri sürüldü.

Üç ay sonra ise yani temmuzda İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde birçok atama gerçekleşti. Ve işte iddialara konu olan Üç il Emniyet müdür yardımcısı da o gün görevden alındı, başka yerlere gönderildi. Buna göre Cevdet Hürol Öztürk Küçükçekmece’ye, Sunay Balıklıkaya Konya’ya ve ilginçtir Mehmet Sururi Saydam ise Elazığ’a tayin edildi.

Bu görevden almaların Sedat Peker’in anlattıklarıyla ilgisi olduğunu düşünmek istemiyorum. Peker’in tüm anlattıklarının da yalan olduğunun ortaya çıkmasını arzuluyorum. Ama işte saflık benimkisi, bugün Türkiye’de bu iddiaları hakkıyla soruşturacak bir yargı mekanizması maalesef yok.

Barış Pehlivan’ın yazısının tamamı için:

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/baris-pehlivan/pekerin-tanik-gosterdigi-polislere-ne-oldu-1835202

- Advertisment -