Ana SayfaHaberlerEkonomiŞehirlerde ucuz ekmeğe, kasabalarda ucuz una hücum!

Şehirlerde ucuz ekmeğe, kasabalarda ucuz una hücum!

Artan hayat pahalılığı, ucuz ekmek alabilmek için büyükşehirlerde Halk Ekmek büfeleri önünde uzun kuyruklar oluştururken, küçük kasabalarda da ucuz una yoğun talep var. Konya’nın yetmiş bin nüfuslu Çumra ilçesinde belediyenin fabrikasında üretilen unlar randevu sistemiyle halka satılıyor. Belediye’nin internet sitesinden sabah 09:00’da açılan randevulu un satışı 10-15 dakika gibi kısa bir sürede bitiyor.

Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya’nın ilçelerinden Çumra’da, halkın daha ucuz un alabilmesi için Türkiye Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) belediye ortak bir kampanya başlattı. Çumra Belediyesi, TMO’dan aldığı buğdayı 1993 yılında kurulan un fabrikasında işleyerek halka neredeyse yarı fiyatına un satışına başladı. Fiyatı 310 lira olan 50 kiloluk un çuvalı 200 liradan, 200 lira olan 25 kiloluk un çuvalı ise 105 liradan satılıyor.

Ucuz una büyük talep olunca elli kiloluk un çuvalları kısa sürede bitti. Belediye artık daha çok insana ulaşabilmek için sadece 25 kiloluk çuvallar üretiyor.

Randevu alamayanlar bir sonraki sabahı beklemek zorunda. Belediye yetkilileri ürettikleri ucuz una sadece Çumra halkından değil, çevre ilçelerden hatta Konya’dan bile talep geldiğini söylüyor. Ak Partili belediye internet kullanmakta zorlanan 65 üstü vatandaşlara da belirli bir kontenjan ayırarak, randevusuz un taleplerini yerine getiriyor.

- Advertisment -