Ana SayfaHaberlerDünyaSekizinci ifşa: Twitter, ABD ordusunun sahte hesaplardan propaganda yapmasına izin verdi

Sekizinci ifşa: Twitter, ABD ordusunun sahte hesaplardan propaganda yapmasına izin verdi

Elon Musk’ın eski Twitter yönetiminin uygulamalarını açıkladığı Twitter Dosyaları’nın sekizincisi Intercept tarafından yayımlandı. Gazeteci Lee Fang’in ulaştığı belgelere göre, Twitter yönetimi Pentagon ile ortaklaşa hareket ederek ABD ordusunun sahte hesaplarla Arapça ve İngilizce propaganda yapmasına göz yummuş. Yazışmalara göre Twitter, Pentagon’un talebi doğrultusunda birçok sahte hesabın görünürlüğünü arttırmış, en az bir tanesine mavi tik vermiş.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın aldıktan sonra başlattığı Twitter Dosyaları yayımı devam ediyor. Dosyalardan sekizincisi Intercept haber sitesi tarafından ifşa edildi. Yayımlanan belgeler Pentagon ve Twitter arasında uzun süredir devam eden bir iş birliği olduğunu gözler önüne seriyor. Lee Fang’in derlediği belgelere göre, Twitter Pentagon’un talebi üzerine, devletlere ait hesaplara koyduğu bilgilendirme şerhini Pentagon’un yönettiği sahte propaganda hesaplarına koymadı, bunların bot hesap olduğunu bilmesine rağmen kapatmadı. ABD ordusu, Twitter yönetiminden bu hesapların kapatılmamasını, bir tanesine mavi tik verilmesini ve görünürlüklerinin arttırılmasını talep etti. Twitter yönetimi de bu hesapların görünürlüklerini arttırdı, şirket içi kurallara aykırı olarak kapanmamasını sağladı.

ABD ordusu bu hesaplar aracılığıyla Ortadoğu’daki ABD saldırılarının meşru olduğunu savundu, İran aleyhine propaganda yaptı, radikal terör örgütlerine mensup kişilerden istihbarat toplamaya çalıştı.

- Advertisment -