Ana SayfaHaberlerSaldırılara Davutoğlu'ndan tepki: Siyasi terör

Saldırılara Davutoğlu’ndan tepki: Siyasi terör

14 Ocak gecesi ve 15 Ocak’ta, 24 saat içinde gerçekleştirilen üç saldırı siyaset dünyasını sarstı. Siyasetçiler büyük tepki gösterdi. Davutoğlu saldırıları “siyasi terör” olarak niteledi, “Yetkilerinizi mafyaya mı devrettiniz” diye sordu. Muhalefet liderleri faillerin bulunması için hükümete çağrı yaptı. Hükümetten tek kınama Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den geldi: "Failler hukuk önünde hesap verecek."

Yirmi dört saate sığan üç saldırı siyaset dünyasında büyük bir tepkiyle karşılaştı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu saldırıları ‘siyasi terör’ diye nitelerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olayların ‘sistematik’ olduğunu söyledi.

İlk saldırı perşembe gecesi (14 Ocak) KRT TV programcısı, eski Ülkü Ocakları Başkanı avukat Afşin Hatipoğlu’na karşı gerçekleştirildi. Hatipoğlu’na saldıran kişiler “konuştuklarına dikkak et” dedi.

Ertesi gün (15 Ocak) bu kez Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı,  24, 25 ve 26. dönem İstanbul milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Ankara’daki evinin önünde aracına binerken eli silahlı ve sopalı 5 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Özdağ, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu saldırıdan iki saat sonra da Yeni Çağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu yine evinin önünde dört saldırgan tarafından sopayla darp edildi.

Semih Yalçın’ın tweet’leri

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, geçtiğimiz günlerde Devlet Bahçeli’yi eleştiren Selçuk Özdağ hakkında “gevşek, hain, dönek, bukalemun” sözcüklerini içeren bir dizi tweet atmıştı.

Siyaset arenasından saldırılara tepki

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Failler hukuk önünde hesap verecektir” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı saldırıları kınayarak, “Türkiye hukuk devletidir, ilgili kurumlar gerekli tahkikati yapacaklardır” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, tepkisini, “Yetkilerinizi mafyaya mı devrettiniz?” diyerek dile getirdi.

Ana muhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Unutulmamalıdır ki, demokrasi ve düşünce özgürlüğünü hedef alan saldırılara sessiz kalanlar, saldırıya da ortak olur!” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’yu derhal görevini yerine getirmeye davet ediyorum” çağrısında bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptığı açıklamada “Toplumsal barışa yönelik olarak gördüğüm bu saldırıyı esefle kınıyorum” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan “Siyaseti hedef alan bu saldırının failleri bir an önce yakalanmalı, olay yargı tarafından tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır” dedi.

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden ve Valilik’ten açıklama

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden Orhan Uğuroğlu’na yönelik saldırıya ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada “Saldırıyı gerçekleştiren şahıslardan 3’ü yakalanarak gözaltına alınmıştır. Firari 1 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor” denildi.

Ankara Valiliği’nden de Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a evinin önünde silahlı ve sopalı saldırı düzenlenmesi olayına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, “26. Dönem Milletvekili ve Gelecek Partisi Genel Başkan YARDIMCISI Sn Selçuk Özdağ, ikametgahının önünde fiziki saldırıya uğramış olup, hastanede tedavi altına alınmıştır. Saldırganların tespiti ve yakalanmalarına yönelik çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir” denildi.

- Advertisment -