Ana SayfaHaberlerŞenyaşarlar davasında dört yıl sonra nihayet iddianame

Şenyaşarlar davasında dört yıl sonra nihayet iddianame

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 2018’de yapılacak seçimler öncesinde Şenyaşar ailesi ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akrabaları arasında çıkan kavgada, Şenyaşar ailesinden üç, Yıldız’ın akrabalarından da bir kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin iddianame hazırlandı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının, ikisi tutuklu 19 sanık hakkında, “kasten öldürme”, “kasten öldürmeye yardım etme”, “kasten öldürmeye teşebbüs”, “kamu malına zarar verme”, “işyeri dokunulmazlığını ihlal etme”, “suç delilerini yok etme, gizleme veya değiştirme”, “bina içinde muhafaza altına alınmış olay eşya hakkında hırsızlık” suçlarından hazırladığı iddianame, 6. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

“Kasten öldürmeye yardım etme” ve “kasten öldürmeye teşebbüse yardım etme” suçlarından ise bir sanık hakkında 7. Ağır Ceza Mahkemesine birleştirme talebiyle kamu davası açıldı.

Ne yaşanmıştı?

2018 yılında yapılacak seçimler öncesinde Suruç ilçesinde Şenyaşar ailesi ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akrabaları arasında çıkan kavgada, Şenyaşar ailesinden üç, Yıldız ailesinden de bir olmak üzere toplam dört kişi hayatını kaybetmişti. Daha sonra görülen mahkemede, olayın faillerinden Fadıl Şenyaşar 37 yıl 9 ay ve Enver Yıldız 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

- Advertisment -