Ana SayfaHaberlerŞenyaşar Ailesi Halk TV’de adalet çağrısında bulundu

Şenyaşar Ailesi Halk TV’de adalet çağrısında bulundu

AK Parti Şanlıurfa milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları ve korumaları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, olayın ele alındığı davanın ilk duruşmasından önce Halk TV’de adalet çağrısı yaptı. Şenyaşar ailesini canlı yayında konuk alan Halk TV’ye izleyicilerden çok sayıda teşekkür mesajı geldi.

14 Haziran 2018 tarihinde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde eşi ve iki oğlu AK Parti Şanlıurfa milletvekili İbrahim Halil Yıldız‘ın yakınları ve korumaları tarafından öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattıkları adalet nöbeti yaklaşık iki yıldır sürüyor.

Emine ve Ferit Şenyaşar, avukatları Bülent Duran ile birlikte Halk TV’de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına konuk oldu.

Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, olay hakkında açılan davanın 17 Ocak’ta (bugün) Malatya’da yapılacak ilk duruşması için Halk TV ekranlarından adalet çağrısı yaptı.

Avukat Bülent Duran, 14 Haziran 2018’de Şenyaşar’lara ait dükkâna saldıranlardan biri olan Mehmet Şahyıldız’ın da öldüğünü, bu nedenle Emine Şenyaşar’ın oğlu Fadıl Şenyaşar’ın da tutuklu olduğunu hatırlattı ve şöyle dedi:

“Fadıl Şenyaşar yaralamak ve adam öldürmeye teşebbüsten dolayı tutuklu. Oysa Türk Ceza Kanunu 25. Maddesi açık. Kendinize gerçekleşmesi muhtemel olan haksız saldırıları bertaraf etmeye yönelik hukuka uygunluk halidir. Fadıl Şenyaşar, o dükkana geldiğinde 40-50 kişinin saldırısına maruz kalan kardeşlerine yönelik orada önüne geleni sıkıp öldürebilecekken sadece saldırıyı bertaraf etmeye yönelik ateş ediyor. Orada Mehmet Şah Yıldız’a kimin nereden ateş ettiği bile belli değil.”

Fakıbaba: “Bana terör olayı olarak anlatıldı”

İddianamede adı geçen dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AK Parti’den ve milletvekilliğinden istifa ettikten sonra İYİ Parti’ye katılan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba, programa telefonla bağlandı.

Fakıbaba canlı yayında olayı şöyle anlattı:

“Sadece Yıldız ailesinden bir kişi kaybedildi diye bakan olarak hastaneye geldim. Şenyaşar ailesinden ölüm vakası olduğunu bilmiyordum. Bana terör olayı olarak anlatıldı. Ben de anlatılana göre terör olayı olmuş dedim. Daha sonra kendim terör olayı olmadığını zaten genel merkeze bildirdim. Bunun üzerine her iki tarafa da başsağlığı dilenmesi gerektiğini ilettim. Sayın cumhurbaşkanı geldiğinde her iki aileye de başsağlığı diledi. Söylentileri duyduktan ve o videoyu gördükten sonra burada yapılması gereken şey iki aileye başsağlığı dilenmesi gerekir dedim. Genel merkeze ilettim. Genel merkeze iletmekle kalmadım en üste kadar bana göre bunun terör olayı olmadığını anlatmaya çalıştım. Belki de AK Parti’den ayrılmamın en önemli nedenlerinden bir budur. İddianamede de adım geçiyor. Doğru gördüklerim neyse ailenin onu söyleyeceğime emin olsun. Kanı suyla yıkamak lazım. Yarın öbür gün bağımsız yargı gelecektir.”

İzleyicilerden Halk TV’ye teşekkür

Şenyaşar ailesini canlı yayında konuk alan Halk TV’ye izleyicilerden çok sayıda teşekkür mesajı geldi:

“Bu haberle Halk TV önemli bir yayıncılık yaptı. Teşekkürler. Yarın da mahkemeden canlı yayın yapıp ülke gündemine bir kez daha getirmeli.”

“4 yıl sonra da olsa İsmail bey teşekkür ediyorum bu aileyi programa çıkardığınız için.”

“Sağ olsun Halk TV, sağ olsun Halk TV yönetimi, sağ olsun İsmail Bey.”

“Bu yayının altında kimin imzası varsa gönülden tebrik ederim. @halktvcomtr Bugün korku duvarlarını yıkmıştır.”https://twitter.com/meksikaligenc/status/1614876365517365249?s=20&t=4m3cCwgN4QO1j7HtlNqrvA

- Advertisment -